Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Megvan a részletes útiterve Nádasdi László autonómia-zarándoklatának

Megvan a részletes útiterve Nádasdi László autonómia-zarándoklatának

Szeretnék hozzájárulni ahhoz hogy pozitív irányba álljon a székely, legyen önbizalma, és felelősségtudata. A közösségi erő politikaformáló ereje, az egységes akarat döntő jelentőségű, ezért véleményem szerint csak ebben szabad gondolkodni, a politikai megosztottság sehová sem vezet. Ez mellett én tisztelném a román nemzetet, – bármennyire is nehéz ez egyeseknek – kiket felhasznál a román politika az autonómia törekvésetek ellenében. A béke megőrzése a további eredményes jövőtök érdekében nagyon fontos a két nép között. Ezért hangsúlyoznám hogy nem ellenük vagyok, de mellettetek állok!

Ki is nyilvánítom hogy tenni szeretnék az ügyetek érdekében a magam módján, ezért egy zarándok utat szervezek szülő-, és lakhelyemről Esztergomból Csíksomlyóra, Út a Székely autonómiáért! elnevezéssel 2017. július-augusztus hónapban. Az indulás időpontja 2017 július 13. az érkezés Csíksomlyóra augusztus 10. Ezután még 2-3 napot töltenénk együtt, majd 13-án vagy 14-én utaznánk egyénileg haza.

Egy 9 főből álló társaság 29 nap alatt fogja megtenni a 920 km-es utat, melyre menet közben várjuk – a velünk egyetértő – hozzánk csatlakozókat Magyarországon és Erdélyben egyaránt, akár egy-, akár többnapos közös túrára az ügy érdekében.
0. 2017. július 12. Esztergom
1. 13. Esztergom – Kisírtás-puszta /Börzsöny/
2. 14. Kisírtás-puszta – Borsosberény
3. 15.Borsosberény – Varsány
4. 16. Varsány – Szenkút /Mátraverebély/
5. 17. Szentkút – Mátraháza
6. 18. Mátraháza – Domoszló
7. 19. Domoszló – Egerszalók
8. 20. Egerszalók – Bogács
9. 21. Bogács – Kisgyőr
10. 22. Kisgyőr – Szikszó
11. 23. Szikszó – Monok
12. 24. Monok – Tokaj
13. 25. Tokaj – Nyírszőlős
14. 26. Nyírszőlős – Máriapócs
15. 27. Máriapócs -Piricse
16. 28. Piricse – Nagykároly
17. 29. Nagykároly – Tasnád
18. 30. Tasnád – Szilágysomlyó
19. 31. Szilágysomlyó – Zilah
20. augusztus 01. Zilah – Hídalmás
21. 02. Hídalmás – Kide
22. 03. Kide -Bonchida
23. 04. Bonchida -Nagysármás
24. 05. Nagysármás – Mezőmadaras
25. 06. Mezőmadaras – Jobbágyfalva
26. 07. Jobbágyfalva – Siklód
27. 08. Siklód – Farkaslaka
28. 09. Farkaslaka – Szentegyháza
29. 10. Szentegyháza – Csíksomlyó

Sokan a szememre vetették hogy ez nem zarándoklat. Valóban van igazság ebben, de tulajdonképpen a cél a fontos akár túrának akár zarándoklatnak nevezzük. Vélemények, tanácsok vannak, de hol van a melléállás?

Elszomorít hogy van aki dühös szakértőként „fotelforradalmári” erényekkel felvértezve, „szorult” helyzetben az ülőalkalmatosságában hülyeségekkel, komolytalanságokkal kábít!

Továbbra is azt kérdezem akarjátok-e az autonómiát?

Ha igen, akkor valóban tenni kell érte! Jelenleg nincs egy belevaló székely ember sem, aki társunk lenne ezen az úton, és Erdélyt képviselné. Mit szóltok hozzá, ha ez így fog maradni? Tudom nem egyszerű dolog ez, idő, pénz, akarat és bátorság kell hozzá.

A hit szép dolog de nem elég, cselekedni is kell, 100 éve tett ígéret beteljesülésére várni pedig reménytelenül ostobaság! Hiszek az összefogásban, az autonómiaharc sikerében, mert e nélkül én sem tennék lépéseket.
Hangzatos szavak, buzdító beszédek mit sem érnek ha nem álltok készen sok-sok apró tettel is bizonyítani, hogy elszántak vagytok törekvésetek érdekében.
Sok mindent megoldottatok már, bízom benne hogy ezt az akadály is sikerrel veszitek.

Nádasdi László, Esztergom

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére