Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Újra a Spectrum Színház vendége lesz Hobo

Újra a Spectrum Színház vendége lesz Hobo

Múlt év szeptemberében Földes László Hobo megígérte a hálás marosvásárhelyi közönségnek, hogy minden előadását elhozza nekik. Így nem csoda, hogy pár hónap után ismét a Spectrum Színház vendége a Kossuth-díjas előadóművész, aki most két különböző előadásával érkezik. Főszerepben Hobo példaképei lesznek mindkét este.
Erdélyi koncertkörútját szervezve jutott el Földes László a marosvásárhelyi Spectrum Színházhoz, de annyira megtetszett neki a kis magántársulat intim tere, hogy visszatérő vendég lett.

„Szeptemberben, amikor közkívánatra két előadást is kellett játszania a Halj meg, és nagy leszel! című előadásából, már ismerős arcok fogadták a közönség soraiban, olyan jól érezte magát, hogy megígérte, minden előadását elhozza hozzánk” – mondja a Spectrum Színház művészeti vezetője, Török Viola. Hozzáteszi: Hobo egy teljesen egyéni stílusú előadóművész, az előadásai átmenetet jelentenek a koncert és a színház között. „Zenészként dramatizálja a verseket, de előadásaiból mindig kicsit őt is megismerhetjük, a versekben, dalokban az ő saját életútja is benne van. Ezúttal is a példaképeinek tekintett költőket hozza el hozzánk” – fogalmaz Török Viola.

A Kossuth-díjas előadóművész március 21-én és 22-én lép fel a Spectrum színpadán. Március 21-én, kedden 19 órától a hosszú évek óta sikeresen futó József Attila-estjét adja elő. A Tudod, hogy nincs bocsánat című műsort Földes László 2005-ben mutatta be Vidnyánszky Attila rendezésében az Új Színházban. Az előadót régóta foglalkoztatja József Attila költészete, már első koncertjein is előadta a költő megzenésített verseit.

„József Attila műveit úgy olvasom, mint a szent könyveket, és néha, mintha a saját gondolataimat látnám leírva. Az előadással az volt a célom, hogy bevonjam és továbbgondolkodásra késztessem a nézőt” – vallja Hobo, aki a bemutató óta bejárta egész Magyarországot és a határon túli magyarlakta vidékeket is az előadással, és több mint négyszáz alkalommal tolmácsolta a költő gondolatait. A műsorban 34 vers hangzik el, amelynek a zenéjét Hárs Viktor, Márta István és Nagy Szabolcs szerezték.

Március 22-én, szerdán 19 órától Hobo Hármasoltár című önálló estjét láthatja a Spectrum színpadán a közönség. Az előadásban Földes László annak a három géniusznak állít emléket, akik nagy hatással voltak rá. József Attila versei, Jim Morrison, a Doors együttes egykori szövegíró-énekesének dalai, valamint Vlagyimir Viszockij, orosz énekes-színész szerzeményei hangzanak el a műsorban. A mintegy hetvenperces előadásban Hobo költészetet és zenét ötvözve tiszteleg mesterei előtt. Mindhármukban elementáris szabadságvágy van, ezért is kapcsolta össze őket egy műsorban Földes László.

Az előadásokra jegyet váltani a www.biletmaster.ro oldalon lehet, illetve a Spectrum Színház Rózsák tere 13. szám alatti helyszínén, hétköznapokon 8.30 és 11.30 között. Telefonos helyfoglalás is lehetséges a 0744-301 875-ös számon, naponta 8.30 és 18 óra között.

Szász Cs. Emese
székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére