Navigáció: Kezdőlap / Sport / Viszonylag könnyed szászrégeni siker hazai környezetben

Viszonylag könnyed szászrégeni siker hazai környezetben

A harmadik labdarúgóvonal 2016-2017-es idényének első tavaszi, hazai pályás mérkőzésén a szászrégeniek a Bihar megyei Fugyivásárhelyt látták vendégül. Mindkét együttes kiábrándító őszi idényt tudhat maga mögött, így a helyi futballszerető közönség nagyon kíváncsian várta az úgynevezett új Lendület bemutatkozását. Noha a régeniek új arculata nem fest rosszul, Vili Stoica vezetőedzőnek és segítőjének, Enyedi Andreinek még bőven akad dolguk a játékosok teljesítményének növelése érdekében.

A találkozó első kapujelenetét a vendégek oldalán jegyezhettük: az 5.percben Has a bal oldalon egyedül találta magát a kapussal, ám a zárt szögből leadott veszélyes beadáslövése elkerülte Husar kapuját. Ezt követően az Avântul átvette a mérkőzés irányítását, és a percek múlásával egyre magabiztosabban uralta a játékteret. Ennek eredményeként a 14. percben a házigazdák megszerezték a vezetést: egy remek jobb oldali Pădurariu–Murar–Gliga összjátékot követően a labda Pop Marianhoz került, aki mintegy 12 méterről egy jól eltalált, védhetetlen lövéssel bevette Hava kapuját: 1-0. A 16. percben immár kétgólos is lehetett volna a régeniek előnye, ám Rus Sebastian kecsegtető szögből, a büntetőterület közepéről a kapust vette célba! Noha a hazaiak továbbra is uralták a játékot, támadásaik nem okoztak különösebb veszélyt a fugyivásárhelyi kapu előterében. Annak ellenére, hogy a vendégek csupán elvétve lépték át a középpályát, a 31. percben teljesen váratlanul kiegyenlítettek: Ferik mintegy 18 méterről egy szemet gyönyörködtető, látványos lövéssel bevette Husar kapuját, aki csupán bámulhatta a labda útját a háló irányába: 1-1 – és a lecke fel volt adva… A gólt követően az Avântul percekig nem talált magára, támadásai erőteljesek, ám veszélytelenek voltak. A 42. percben a szászrégeniek alapembere, Murar a büntetőterület bal sarkának tájékáról jócskán a kapu fölé lőtt. Az első félidő utolsó percében, egy hazai akció során Rust buktatták a büntetőterületen, az egyértelmű tizenegyest Murar viszonylag higgadtan értékesítette: 2-1.

Közvetlenül a szünet után, a mérkőzés 49. percében ígéretes helyzet kínálkozott a vendégek előtt: Has pontos bal oldali beívelése után azonban Mintaş alig 3-4 méterre Husar kapujától képtelen volt megfelelően „megszelídíteni” a játékszert… Az 57. percben végérvényesen eldőlhetett volna az összecsapás sorsa: ekkor Truţa mintegy 17 méterre a vendégkaputól ügyesen megszerezte a labdát Gáltól, ám a régeniek tapasztalt csapatkapitányának helyezett lövése a jobb kapufa tövével találkozott. Viszont hét perccel később a jó formában játszó Pădurariu egy jó iramú akciót követően higgadtan lőtte el a kimozduló kapuvédő mellett a pöttyöst, amely a hálóban kötött ki:

3-1. A megnyugtató kétgólos előny és a győzelem tudatában az Avântul „ráült” az eredményre, ennélfogva Stoica Vili gárdája már nem összpontosított a támadójátékra. A mérkőzés ellaposodott, a hazaiak teljesítménye igencsak vérszegénnyé vált. A kellő összpontosítás hiánya a régeni mezőnyjátékosokon kívül Husar kapuvédőt is eléggé nagy mértékben érintette, hiszen a 80. percben a hálóőr hajmeresztően mozdult ki a kapujából, így Bercea könnyedén elhúzott mellette, ám nagy lendületében alaposan kisodródott a bal szélre, s mintegy három méterről nem találta el az üres kaput, ehelyett az oldalhálóba lőtt! A vendégek nagyon közel álltak ahhoz, hogy lefaragjanak valamennyit kétgólos hátrányukból, s ha ez sikerült volna, akkor a régeniek igencsak nehéz hajrának nézhettek volna elébe. Ennek ellenére a házigazdák győzelme teljesen megérdemeltnek könyvelhető el, hiszen sokkal jobbak voltak szerény képességű Bihar megyei ellenfelüknél. Következésképpen: kezdetnek nem rossz…

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 17. forduló: Szaszrégeni Avântul – Fugyivásárhelyi SK 3-1 (2-1)

Szászrégen, Avântul pálya, mintegy 150 néző. Vezette: Răzvan Necrici (Nagybánya) – középen, Sergiu Neichi, Kopriva Tamás (mindketten Szatmárnémeti) – partjelzők.

Gólszerzők: M. Pop (14.), A. Murar (45 – büntetőből), A .Pădurariu (64.), illetve Ferik (31.).

Szászrégeni Avântul: Husar – Gliga, Hasnaş, Merdariu, Sîplăcan, Murar (71. Luca Ad.), Sbârcea, Pop M., Truţa, Pădurariu (65. Luca Ad.), Rus (65. Ghirca ).

Fugyivásárhely: Hava – Pop R., Gál, Mintaş, Lörincz, Buz (56. Bercea), Has, Ferik, Ban, Şumalan (74. Cornea), Gergely.

További eredmények a 17. fordulóból: Beszterce – Lénárdfalva 0-6, Medgyesi Gaz Metan II – Zilah 2-1, Radnót – Kudzsír 2-3, Dés – Nemeszsuk 1-0, Pusztadaróc – Kolozsvári Sănătatea 0-1, Nagyszeben – Marosvásárhelyi ASA II 0-1.

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére