Navigáció: Kezdőlap / Sport / A szászrégeniek könnyed győzelmet arattak a sereghajtó ellen

A szászrégeniek könnyed győzelmet arattak a sereghajtó ellen

A labdarúgó harmadvonal 25. játéknapján az Avântul a Szatmár megyei Pusztadaróc gárdáját fogadta. Az elmúlt év őszén a szászrégeniek teljesen váratlan, de ugyanakkor szégyenteljes vereséget szenvedtek a pusztadaróciak otthonában. Említésre méltó, hogy a kis Szatmár megyei község együttese a bajnokság első felében csupán a régenieket győzte le!

A házigazdák határozottan kezdték a találkozót, s mindjárt a 4. percben helyzetbe is kerültek Marian Pop révén, aki a jobb oldalon, mintegy 6 méterről lőtt, ám a vendégek kapusa résen volt. A 16. percben az Avântul megszerezte a vezetést: ekkor Rus gyors és látványos egyéni akciója végén betört a büntetőterület bal oldalán, ahol Vincze Levente egyértelműen buktatta, s a megítélt tizenegyest Murar a tőle immár megszokott precizitással és higgadtsággal értékesítette: 1-0. A pusztadaróciak, noha olykor próbálkoztak, képtelenek voltak említésre érdemleges gólszerzési lehetőséget kidolgozni a fiatal Marian Suciu kapujának előterében. A szászrégeniek nagyon magabiztosan uralták a játékteret, s miután a 26. percben Murar veszélyes jobb oldali beadás-lövését Osam körülményesen hárította, három perccel később immár kétgólos hazai előnyt mutatott a stadion öreg eredményjelzője: Murar szabadrúgását követően a pöttyös Sbârcea elé került, aki szemfülesen a kapu torkából a hálóba kotorta a játékszert (2-0). A 40. percben lejegyezhettük a vendégek első kapura rúgását, Mureşan kísérlete erőtlenre sikeredett, így Suciu magabiztosan hárított. A 45. percben a pusztadaróciak újra gólhelyzetbe kerültek, ám Reszler ígéretes pozícióból jócskán fölé emelt.

A térfélcserét követően, az 56. percben megszületett a házigazdák harmadik, mindent eldöntő találata: egy jól kidolgozott akció során Feketics pontos bal oldali passzát Stavilă közvetlen közelről a kapuba továbbította (3-0). Két perccel később a frissen pályára küldött fi-atal Fülöp András előtt nyílt meg a gólszerzés lehetősége, ám kissé kisodródott, és szögből, néhány méterről az oldalhálóba lőtt. A mérkőzés az eredménynek is köszönhetően nyílttá vált, és a játékiramra sem lehetett panasz. Pár perc erejéig a vendégek többet birtokolták a labdát, s annak dacára, hogy néhány általuk vezetett támadás veszélyes volt, Ritli Zoltán egykori közismert kapuvédő tanítványai képtelenek voltak bevenni Suciu kapuját. A túloldalon a régeniek a 78. percben ismét megzörrentették a pusztadaróciak hálóját: ekkor a tehetséges Fülöp András mintegy 13-14 méterről egy káprázatos szépségű lövéssel a kapu jobb felső sarkába helyezte a labdát (4-0)! Gyönyörű, nem mindennapi találatnak lehettünk szemtanúi, amely a mindössze 18 esztendős csatár klasszisáról árulkodik. A hajrában a hazaiak további gólokkal bélelhették volna ki Osam kapuját, ám Dézsi Loránd, aki a csapat egyik vitathatatlan tehetsége, nemes egyszerűséggel elpuskázott három óriási helyzetet. Előbb a 81. percben a tizenegyespont tájékáról, tíz perccel később 7 méterről, majd a 90+2. percben szintén közvetlen közelről a vendégek kapusát tette naggyá! Loránd minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy kihagyhatatlan helyzeteket is el lehet könnyelműsködni! A fiatal csatárnak nagy szerencséje, hogy az Avântul kispadján immár közel két évtizede nem a kiváló, elismert egykori sikeredző, Maksai Mózes foglal helyet…

A régeniek simán hozták az úgynevezett kötelező győzelmet, míg a pusztadaróci gárda a játékidő zömében elszánt igyekezete ellenére is igazolta, hogy nem véletlenül van a csoport sereghajtójának (a visszalépett besztercei csapatot nem számítva) szomorú szerepében.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 25. forduló: Szászrégeni Avântul – Pusztadaróci Comunal 4-0 (2-0)

Szászrégen, borús, esős idő, Avântul-pálya, mintegy 250 néző. Vezette: Tudor Jurcă – középen, Sebastian Pantea (mindketten Arad), Ioan Corb (Nagyvárad) – partjelzők. Ellenőr: Cristian China (Nagybánya) , Dan Monea (Nagyenyed).

Gólszerzők: A. Murar (16 – büntetőből), T. Sbârcea (29.), B. Stavilă (56.), Fülöp A. (78.).

Szászrégeni Avântul: Suciu – Gliga, Merdariu, Sîplăcan (76. Bakos I.), Truţa, Murar, M. Pop, Sbârcea (66. Ghirca), Feketics (57. Fülöp A.), Stavilă (63. Dézsi L.), Rus.

Pusztadaróci Comunal: Osam – Egri, Vincze L., Simon, Drumar, D. Pop, Toma, Reszler, Mureşan (57. Mester), M.Pop, Vincze D.

További eredmények a 25. fordulóból: Nemeszsuk – Lénárdfalva 3-1, Fugyivásárhely – Zilah 0-1, Kudzsir – Nagyszeben 0-1, Marosvásárhelyi ASA II – Dés 3-1, Sülelmed – Beszterce 3-0 (játék nélkül), Radnót – Medgyesi Gaz Metan II 3-3.

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére