Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Kultúra Hagyomány és Történelem a 13. EMI-Táborban

Kultúra Hagyomány és Történelem a 13. EMI-Táborban

Megnyitotta kapuit a 13. EMI-tábor, Gyergyószentmiklósón a 3-as kilométernél. A szerdán kezdődő rendezvény célja bemutatni a magyar kultúra értékeit, hagyományait a fiatalos környezetben kialakított tábor keretében. Az idei táborban nagy hangsúlyt kapnak az ősmagyar kultúra Kurultaj programjai, amelyeket a Magyar Turán Alapítvány hozott el a tábor eseménysorába.

Bíró András-Zsolt, a Magyar Turán Alapítvány elnöke köszöntötte a táborozókat. A hagyományörző alapítvány első alkalommal vesz részt a tábor szervezésében. ”Egységesen, egy elválaszthatatlan nemzetben gondolkodunk, így mi is a székelyföldi emberek törekvését és az anyanyelv fennmaradását támogatjuk.” – emelte ki Bíró András-Zsolt, a Magyar Turán Alapítvány elnöke. A táborozó fitaloknak szánt üzenetében rámutatott arra, hogy együtt, egy közös céllal erősebbek lehetnek, valamint hozzá tette, hogy minden EMI-táborhoz hasonló rendezvényre szüskég van, amelyek a magyar identitás megerősödését szolgálják.

Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere a gyergyói közösség üdvözletét tolmácsolta az EMI-tábor résztvevőinek. “Három éve hazatért a Békény-partjára, Gyergyószentmiklósra a tábor, ahol őseink családot alapítottak és irányt mutattak. Ezt az irányt kell nekünk tovább vinni.” – hangsúlyozta Nagy Zoltán. A polgármester szerint: a magyar nemzet fejlődéséhez biztos pontokra van szükség, akárcsak az EMI-tábor, ahol nyiltan felvállalhatóak és kimondhatóak a nemzetünk fejlődését szolgáló gondolatok. Nagy Zoltán úgy véli, hogy az EMI-tábornak hangsúlyos szerepe van a fiatalok jövőjének alakításában, hiszen létezésével segít abban, hogy fiataljaink rádöbenhessenek arra, hogy itthon kell véghez vigyék terveiket.

A megnyitó beszédek sorát Sorbán Attila Örs, az Erdélyi Magyar Ifjak elnöke zárta, aki a fiatalok magyarságra nevelése, oktatása céljából tart fontosnak egy ilyen rendezvényt. Idén politikailag visszafogottabb lesz a rendezvény, a magyar kultúra, hagyomány, és történelem mellett azonban sport és tematikus sátrak várják az érdeklődőket – mondta az EMI-tábor főszervezője. “Az EMI-tábor a táborba érkező fiatalokért jön létre évről-évre, a magyar nemzet tanításáért, a történelem újraértelmezéséért, valamint szórakozásért.” – zárta beszédét Sorbán Attila Örs.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére