Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Egy könyv = egy mosoly, Adománygyűjtő akció a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Egy könyv = egy mosoly, Adománygyűjtő akció a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

A Gyulafehérvári Caritas a Bookyard Company könyvesboltlánccal közösen könyv- adományozási akciót szervez; december 15-ig több városban be lehet vinni a lánchoz tartozó könyvesboltokba a már nem használt, de jó állapotban lévő gyermekkönyveket, amelyekkel majd a hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát teszik szebbé.

A Gyulafehérvári Caritas honlapján fellelhető közlemény szerint folyamatosan bebizonyosodik, hogy sok segítőkész ember él közöttünk. Sokszor találkozunk olyanokkal, akik a háttérben maradva, ismeretlenül, semmiféle fizetséget vagy elismerést nem várva, nap mint nap másokért munkálkodnak, fáradoznak. Évről évre keresnek meg bennünket olyan emberek, akik – a karácsonyhoz közeledve – szeretnének jót cselekedni nehezebb sorban élő embertársaik megsegítése érdekében.

Ez alkalommal a Bookyard Company Kft., egy könyvesboltokból álló üzletlánc vezetője csatlakozott a Caritashoz, hogy közösen könyveket gyűjtsenek és osszanak szét a szervezet programjain részt vevő, a környező megyékben élő hátrányos helyzetű gyerekeknek.

A Caritas hátrányos helyzetű gyerekekkel dolgozó munkatársai rendszeresen azt tapasztalják, hogy a nélkülöző családok otthonában kevés a könyv vagy egyáltalán nincs, hiszen a csekély jövedelmet elsődlegesen a mindennapi élelem beszerzésére szánják. Mégis, amikor a különböző foglalkozások, tevékenységek során előkerülnek a könyvek, a gyerekek szeme felcsillan, és örömmel lapozgatják akár a képes meséskönyveket, akár az ábécéskönyvet. Ezekhez a gyerekekhez fogják karácsonyig eljuttatni a könyvesboltokban összegyűlt könyveket az évente megszervezett cipősdoboboz-akció keretében.

Azok, akik segíteni szeretnének, két módon kapcsolódhatnak be az adománygyűjtő akcióba: behozhatják a lent felsorolt könyvesboltokba az otthon már nem használt, de jó állapotban lévő gyerekkönyveket, vagy azáltal, hogy a szóban forgó boltokban új könyveket és munkafüzeteket vásárolnak.

Az adománynak szánt könyveket az alábbi könyvesboltokban kihelyezett dobozba tehetik be december 15-ig:

Kobak könyvesbolt – Marosvásárhely, Győzelem tér 18. szám;

Kobak könyvesbolt – Szászrégen, Mihai Viteazul utca 15. szám;

Kobak könyvesbolt – Parajd, Állomás utca 131. szám;

Irka könyvesbolt – Gyergyószentmiklós, Kossuth Lajos utca 1. szám;

Firka könyvesbolt – Nyárádszereda, Teilor utca 29. szám;

Firka könyvesbolt – Maroshévíz, Borszék utca 3. szám.

Menyhárt Borbála
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére