Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Fiataloknak szóló konzultációk Szászrégenben

Fiataloknak szóló konzultációk Szászrégenben

14-29 éves fiataloknak újszerű, fiatalos formátumban szervez beszélgetést a PONT Csoport és a Marosszéki Közösségi Alapítvány Com’ON Café gyűjtőcímen Marosvásárhelyen és Szászrégenben.

Az esemény célja, hogy a fiatalok szervezett körülmények között mondhassák el gondolataikat a városukkal kapcsolatban, hogy mit hiányolnak, mi zavarja őket, mit változtatnának, illetve egymás között is megbeszélhessék ezeket.

A Com’ON Café a World Café módszert követi. A beszélgetések egy rövid bevezető után kétszer 30 perces blokkokban zajlanak, ötfős csoportokban. Az első 30 perc letelte után a csoporttagok egy kivételével helyet cserélnek, a helyén maradt személy ismerteti az újonnan érkezőkkel, amit addig beszéltek, és ismét megvitatják a kérdéseket. A beszélgetések közben az erre kijelölt önkéntesek („harvesterek”) elhangzó információkat gyűjtenek, amelyeket külön megjelenítenek. A csoportos beszélgetések után bárkinek lehetősége nyílik nyilvánosan is elmondani gondolatait.

Az elhangzottakat a szervezők összesítik, az adatokat közzéteszik és a polgármesteri hivatalokhoz és más döntéshozókhoz is eljuttatják.

A Com’ON Café esemény időpontja:

Szászrégen: november 7., 17 óra, George Enescu Művelődési Ház, Republicii u. 2.

Az események egy több romániai városban megszervezendő konzultációsorozat részei, és a Com’ON Románia projekt keretében zajlanak. A programot az Erasmus+ támogatja az Oktatási és Szakképzési Programok Országos Hivatalán keresztül.

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére