Navigáció: Kezdőlap / Sport / Sokkal simább szászrégeni győzelem is lehetett volna

Sokkal simább szászrégeni győzelem is lehetett volna

Miután az elmúlt játéknapon szabadnaposak voltak, a szászrégeniek a tabella 6. helyezettjét, a Szatmár megyei Tasnádi Unireát fogadták. Az összecsapás elfogadható színvonalúnak bizonyult, s a játék ritmusára sem lehetett panasz. A régeniek kedvvel futballoztak, figyelemre méltó teljesítményt nyújtottak. A tasnádiak viszont nagyon kiábrándítóan játszottak! Olyannyira, hogy egész mérkőzés alatt képtelenek voltak bár egyetlen veszélyes gólhelyzetet kialakítani Husar kapujának előterében!

Az Avântul elszántan kezdte a találkozót, s mindjárt a 4. percben gólszerzési lehetőséget jegyezhettünk: ekkor egy jól kidolgozott támadást követően Murar mintegy 14 méterről lőtt, ám a vendégek hálóőre a kapufa tövéből remek érzékkel hárított. A 12. percben a házigazdák ismételten közel álltak a vezetés megszerzéséhez, ám Fülöp 18 méteres boltíves lövése elkerülte Cherecheş kapuját. Noha a küzdelmet zömében az Avântul uralta, Stoica Vili legénységének nem sikerült említésre méltó gólhelyzeteket kialakítania. Főként távoli lövésekkel próbálták bevenni a vendégek kapuját, azonban Truţa jól eltalált lövése egy védőn irányt változtatott, s szögletre pattant (35.), hat perccel később Fülöp 18 méterről küldött szabadrúgását Cherecheş kiöklözte, s végül az első játékrész hajrájában Murar kecsegtető szögből a kapu fölé lőtt (43.).

Az első félidőhöz hasonlóan az Avântul irányította a második felvonást is. Noha a hazaiak mezőnyfölénye eléggé steril volt, végül gólhelyzetek is adódtak a tasnádi kapu előterében. A 48. percben Fülöp közel állt a vezetés megszerzéséhez, amikor mintegy 10 méterről, kecsegtető pozícióból lőhetett kapura, ám a régeniek fiatal középpályásának erőtlen rúgása nem okozott gondot a tasnádi hálóőrnek. A 64. percben ismételten Fülöp került ígéretes helyzetbe, de a lövés újra kiábrándítóan gyengére sikeredett. (Andrásba bőven szorult tehetség, ez nem vitás, de még sok munkára van szüksége, hogy csatárteljesítménye képességeihez mérhető legyen. Viszonylag könnyen kerül kecsegtető helyzetbe, a feladat nehezét elvégzi, viszont a befejezést még gyakorolnia kell.) A 65. percben a hazaiak megszerezték a három bajnoki pontot jelentő gólt: ekkor Fülöp pontosan ívelt be egy jobb oldali szögletet, s Merdariu mintegy 8-9 méterről, erős és védhetetlen fejessel bevette a vendégek kapuját: 1-0.

A 67. percben kettős kiállításnak lehettünk szemtanúi: előbb a középpályán elkövetett durva belépőért Stanciu hagyta el idő előtt a játékteret, majd néhány másodperccel később, az időközben sárga lapot bezsebelő Truţa teljesen érthetetlen és megdöbbentő módon vitatkozni és hangoskodni kezdett a marosújvári sípmesterrel, aki habozás nélkül (és, tegyük hozzá, teljesen jogosan) kiállította a szászrégeniek alapemberét. Az emberhátrányba szorult szászrégeniek szerencséjére az eredmény a mérkőzés végéig már nem változott, mert – bár a tasnádiak a hajrában többet birtokolták a labdát – veszélyes gólhelyzetig nem jutottak. A túloldalon az 1. hosszabbításpercben Fülöp növelhette volna csapata előnyét, de közeli lövésénél Cherecheş résen volt, így sikerült kiöklöznie a pöttyöst.

A játék alapján az Avântul teljesen megérdemelten győzött, zsinórban immár harmadszor. Ennek köszönhetően Stoica Vili tanitványai alig két fordulóval az őszi idény vége előtt a tabella középmezőnyében tanyázhatnak.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 13. forduló: Szászrégeni Avântul – Tasnádi Unirea 1-0 (0-0)

Szászrégen, Avântul-pálya, borús, esős idő, mintegy 80 néző. Vezette: Vasile Rodină (Marosújvár) – középen, Daniel Popa (Nagyenyed), Robert Mereş (Kolozsvár) – partjelzők. Ellenőr: Ivan Toma (Beszterce), Ovidiu Comşea (Nagyszeben).

Gólszerző: C. Merdariu (65.).

Szászrégeni Avântul: Husar – Inţa (68. Sîplăcan), Hasnaş, Merdariu, Truţa, Fülöp A., Palcău, Luca Ad., Murar, Bogăţan (90. Horváth), Stavilă (73. Moldovan L.).

Tasnádi Unirea: Cherecheş – Berceanu, Cătună, Bălău, Pârnav, Silaghi R. (73. Székely), Mureşan, Ciul, Stanciu, Ghivari, Nagy (84. Dascăl).

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére