Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Megjelent az Erdélyi Gyopár friss lapszáma

Megjelent az Erdélyi Gyopár friss lapszáma

Nyisztor Miklós díjnyertes alkotása, a Fagyott sóhaj került a friss Erdélyi Gyopár címoldalára. Az esztendő utolsó lapszámában számos olyan információt találnak, amely arról szól, hogy az Erdélyi Kárpát-Egyesület él, virul és fejlődik. Ezt bizonyítja a külső-belső építkezés: az Erdélyi Kárpát-Egyesület az Európai Gyalogtúra Szövetség tagja lett, közmunka zajlott az EKE-Várban, turistabál a kolozsvári Kaszinóban, ráadásul új EKE-osztály is alakul, a dési természetjárók állnának be az egyesület nagy csapatába.
Megható írást olvashatnak a karitatív turistáskodásról: egy csapatnyi ekés kirándulni vitte Böjte Csaba gyergyócsomafalvi gyermekeit. Az egyeskői túra élmény volt a kicsiknek, tanulság a kísérőknek. Továbbá folytatódnak a világ- és országjárók beszámolói, így például a Hazajárók Erdélyben sorozat írója, Kenyeres Oszkár mutatja meg, hogy temérdek értéket őriznek itt a remek tájak és remek emberek. A Radnai-havasok Nemzeti Park flórájának bemutatása, a Marosszentgyörgy fürdő ismertetése mellett a pókhálósgombák nehezen kiismerhető világába is betekinthetünk, a Légtüneménytan pedig az őséghajlattan tudományába kalauzol… mielőtt a bujdosó csillagok nyomába erednénk.
Az egyesület építkezésének téglája minden olyan kiadvány, amelyet az EKE, vagy annak valamely tagja adott ki, illetve ami letűnt korok értékeit menti meg könyv formájában. Ezekről is tudomást szerezhetnek, és annak módját is megismerhetik, hogyan juthatnak hozzá az EKE 2018-as míves falinaptárához.
A Historikum régi idők karácsonyát idézi meg, az Erdélyi Gyopár szerkesztői pedig a közeledő ünnepre kívánnak békés, élményekben gazdag életet a turistaság nagy családjának.

EKE – Erdélyi Kárpát-Egyesület

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére