Navigáció: Kezdőlap / Szórakozás / Borbaráti Est Szászrégenben!

Borbaráti Est Szászrégenben!

Időpont: 2018. január 20, szombat 18 óra
Helyszín: Szászrégeni Molnár Vendéglő

VENDÉGÜNK A NAGYENYEDI TAKÁCS PINCÉSZET!

Kedves Borbarát!

„Csombord az erdélyi szőlőhegyek koronagyémántja. Azzá teszi a Maros éghajlat szelídítő közelsége, a szőlőhegy kiváló déli fekvése, melynek nyomán minden szőlőkaró akár napóra pálcájának is beválhatna. Az Enyedről jövő számára megkapó a táj szépsége, elöl a Maros zölden bókoló fűzfák szegélyében, arrébb, a falu fölött, a református templom a XIII. századi gótikus ablakú hajóval. Csombordtól délre magasodik az Érchegység kéklő szélfogója, mely védőn óvja a hosszan melengető, szőke, kék szemű őszök békéjét, a szőlőérés mézelő folyamatát.
Csombord a hagyományos borvidéki besorolás szerint az Erdélyi Hegyalja borvidék nagyenyedi körzetéhez tartozik. A csombordi és szentkirályi borok legfőbb értéke a tűz, a gerincességet biztosító, ízes, elegáns savtartalom, a teltség, selymesség és összhang, a hosszú utóíz és főleg a gazdag fűszeres illat és zamat.”
„A borászat művészet, a bor művészi alkotás.”
A fenti szövegrészt a 2008-ban alakult Takács Pince honlapjáról idéztük, abból az alkalomból és annak örömére, hogy a BORBARÁTI EST vendége TAKÁCS ATTILA, a pince borásza lesz, a Kárpát-medencei Borverseny valamint a Fehér megyei és az Erdélyi Szőlőhegyek borversenyen több díjnyertes bora lesz kóstolható.
Íme a várható borsor:

Ottonel Muskotály – 2017
Rajnai rizling – 2017
Szürkebarát – 2017
Fűszeres tramini – 2017
Sauvignon blanc – 2017

Önt is szeretettel várjuk!

A helyek száma korlátozott, ezért telefonos előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket csütörtökig, január 18.-ig várjuk szeretettel a 0740 199 375-ös telefonszámon!

Borbaráti üdvözlettel,
a szervezők

F Atilla Nagy

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére