Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / MIKÓ IMRE JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT: ROMÁNIA MINISZTERELNÖKE SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM FENYEGETHET AKASZTÁSSAL

MIKÓ IMRE JOGVÉDELMI SZOLGÁLAT: ROMÁNIA MINISZTERELNÖKE SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM FENYEGETHET AKASZTÁSSAL

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat megfélemlítőnek és méltatlannak tartja a miniszterelnök azon nyilatkozatát, melyet a székely zászlót kitűző erdélyi magyarokkal kapcsolatosan tett, éspedig: „Nagyon világosan megüzentem, hogy ha lobogni fog az a zászló, akkor azok is lobogni fognak a zászló mellett, akik kitették azt.”

Azt gondoljuk, hogy egy demokratikus jogállam miniszterelnöke semmilyen körülmények között nem fenyegetheti barbár, középkori agresszióval és fizikai megsemmisítéssel az országban élő nemzeti közösségek tagjait.

Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetője az eset kapcsán döbbenetének adott hangot: „Rendkívül aggasztónak és félelmetesnek tartjuk a miniszterelnöknek a sötét középkort idéző szavait. Mindazok mellett, hogy számítottunk arra, hogy az erdélyi magyarságot egyre durvább támadások érik idén a centenárium évében, a miniszterelnök akasztással való fenyegetése túlmegy minden határon. Ez a hangnem ijesztő, méltatlan, primitív és a magyar közösséget alapvető biztonságérzetében ingatja meg. Románia jogállam, és a miniszterelnöknek is minden körülmények között ehhez kell tartania magát. A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat a továbbiakban jelzi minden illetékes hatóságnak és a nemzetközi közvéleménynek a miniszterelnök fenyegető magatartását a magyar közösséggel szemben.”

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat jelzi az esetet a Diszkriminációellenes Tanácsnak, az Audiovizuális Tanácsnak, valamint büntetőjogi feljelentést is tesz a miniszterelnök kijelentése kapcsán.

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat sajtóközleménye
Erdély.ma

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére