Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Számvetés évváltáskor

Számvetés évváltáskor

2018-as első szászrégeni oldalunkban Márk Endre alpolgármester segítségével készítettünk számvetést arról, hogy milyen jelentősebb beruházásokat sikerült tavaly megvalósítania a polgármesteri hivatalnak, ugyanakkor az elöljáró néhány tervet is felvázolt, amelyekről reméli, hogy kivitelezhetik 2018-ban.

Elkészült a körforgalom

Márk Endre szerint sikerült a beígért időpontban, november végéig befejezni a Szászrégen marosvásárhelyi bejáratánál és a görgényszentimrei út kereszteződésénél kialakított körforgalmat. Elmaradtak a forgalomirányító szigetek kertépítő munkálatai, amelyet tavasszal a zöldövezeti osztály munkatársai elvégeznek. A körforgalom a Görgény irányából érkező teherforgalmat folyamatosabbá tette. Ugyanakkor ez nemcsak a Görgény-völgyi településekről érkező vagy oda tartó, hanem Szászrégen ipari övezetéből Beszterce, illetve Marosvásárhely irányába közlekedő teherfogalmat is könnyítette. A kereszteződésben levő első és második világháborús emlékoszlop új helyre kerül. Ennek látványtervét, amelyet a művelődési minisztérium örökségvédelmi bizottságának jóvá kell hagynia, Klaus Birthler városi főépítész készítette el. Nem messze az eredetitől, egy téren alakítják ki az emlékműnek szánt helyet, amelynek betonalapját akár egy hét alatt is kiöntik, a tájépítészeti munka sem vesz fel sok időt. Így az engedélyeztetést követően egy hónapon belül fel is avathatják az új helyszínre költözött emlékművet.

Munkás utca

Az elmúlt időszakban több panasz érkezett a Szászrégeni Polgármesteri Hivatalhoz az állomás mellett levő Munkás utca állapotáról, ugyanis, míg az elejét rossz minőségű aszfalt borítja, a bejárattól alig pár száz méteren földút van. A polgármesteri hivatal tavaly beütemezte a teljes felújítást, és a kijelölt cég munkatársai hozzá is fogtak a kivitelezéshez, azonban, ahogy elértek az úttest alatti vízvezetékhez, kiderült, hogy rosszul tervezték a rendszert, és a csöveket is ki kell cserélni. Ezért leálltak a munkálatokkal. A szabály szerint újabb engedélyeket kellett beszerezni, majd ezt követően újabb versenytárgyalást kellett kiírni a kivitelező kiválasztására. Ez a folyamat tavaly novemberig tartott. Az utca teljes felújítása 1,7 millió lejbe kerülne. Megvan már rá a pénz, ahogy az időjárás engedi, hozzáfognak az utca teljes rehabilitálásához.

Elkezdődött a sürgősségi rohammentő szolgálat székházának felhúzása

Úgy tűnik, végre sikerül megépíteni a sürgősségi rohammentő szolgálat szászrégeni egységének a székházát. 2017 végén versenytárgyalással jelölték ki a kivitelezőt. A cég egy konténert helyez majd el a jelenlegi városi kórház udvarára, a polgármesteri hivatal tulajdonában álló telekre. Ez egy ideiglenes megoldás ugyan, de mivel a kórház telkének tulajdonjogviszonya nem rendezett, erre van lehetőség. Az építő cég kijelölte azt a területet, ahova várhatóan két hónapon belül 600.000 lejes beruházással elkészül a konténer. A város saját költségvetéséből biztosítja az összeget, a kórház gondoskodik a megfelelő felszerelések beszerzéséről és berendezéséről.

Mint ismeretes, dr. Eugen Nicoară a jelenlegi városi kórház telkének egyharmadát és a rajta levő épületet a szászrégeni ortodox egyházra hagyta, ezenkívül egy telek tulajdonjogának a tisztázása bírósági eljárás alatt áll, ugyanakkor a város is rendelkezik területtel, ahova elkészült egy új kórház látványterve, ám a 60–70 millió lejes beruházást csak az országos fejlesztési alap támogatásával lehet megvalósítani. A per lezárásáig azonban nem léphet a város ezen a téren.

Lesz vásárcsarnok

Múlt év végén jelölték ki a vállalkozó céget, amely az országos fejlesztési alap 7 millió lejes beruházásával a jelenlegi nagypiacon az európai normáknak megfelelő, korszerű, fedett csarnokot épít. A munkálatokat várhatóan idén augusztus végéig befejezik.

Vajda György
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére