Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Szászrégen is részt vesz az Örökségünk őrei versenyben

Szászrégen is részt vesz az Örökségünk őrei versenyben

Javában zajlik az Örökségünk őrei című országos verseny, amelyre szászrégeni csapatom, a Kemény Kastély Őrei elnevezésű is benevezett. A csapatban tizenhárom diák és két vezető tanár vesz részt, mi a Marosvécsen lévő Kemény-kastély promoválását, ismertetését tűztük ki célunkként.

Iskolánk diákjai nyáron a Kemény-kastélyban gyakorlatoznak mint idegenvezetők. Ez volt az egyik oka annak, amiért a kastélyt választottuk. A másik ok, hogy a tulajdonosok felkértek rá.

Az alábbiakban beszámolok pár tevékenységről, amiket eleddig szerveztünk: több nyelvre – görög, román, török, albán, lengyel, arab stb. – lefordítottuk a fontosabb információkat a kastélyról. A fordítást továbbra is folytatjuk. Villámcsődületeket szerveztünk: helikoni költők verseit olvastuk fel, mezőségi táncot mutattunk be.

Fényképkiállítást szerveztünk.

Felvettük a kapcsolatot a Legendáriummal, amelynek csapata biztosított minket a támogatásáról. További információkat szereztünk a Kemény-kastély makettjéről, amelyet a Mini-Erdély parkban állítanak ki.

Interjút készítettünk Szabó Előddel, a Titán zenekar frontemberével.

Csapatunk további tevékenységeit, programjait a következő Facebook-oldalon lehet megtekinteni, like-olni: https://www.facebook.com/KemenyKastelyOrei/.

Reichemberger Iringó, Lucian Blaga Technológiai Líceum, Szászrégen

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére