Navigáció: Kezdőlap / Sport / Vereség Szászrégenben

Vereség Szászrégenben

A harmadik labdarúgóvonal huszonkettedik játéknapján a szászrégeniek a csoport egyik jó képességű gárdáját, a Kudzsiri Metalurgistult fogadták.

Az első játékrész elég jó színvonalú volt, mindkét kapu előterében adódtak gólszerzési lehetőségek, s a párharc iramára sem lehetett panasz. A meccset lendületesen és határozottan kezdték a házigazdák, bő egy perc alatt Răzvan Dan tanítványai két alkalommal is veszélyeztették Bănică kapuját: a 3. percben Stavilă került hatalmas gólhelyzetbe, a csatár 7-8 méterről küldött erős lövését a vendégkapus kitűnő érzékkel hárította, majd ugyancsak Stavilă távoli bombája kevéssel kerülte el a kapu bal felső sarkát. Egy perc elteltével a kudzsiriak kettős gólszerzési lehetőséget hagytak ki: előbb Saucă jól eltalált közeli lövését Husar óriási bravúrral védte, majd a kipattanó játékszer ajtó-ablak szituációban találta Neagut, aki azonban a büntetőterület közepe tájáról jócskán fölé emelt. A 20. percben megszületett a mérkőzés első, és egyetlen találata: Sorian mesterien bekanyarított bal oldali szögletét követően Udrea fél méternyiről könnyedén a hálóba kotorta a labdát: 0-1. A gól kilencvenöt százalékban a ragyogóan elvégzett sarokrúgásból született. A 27. percben Feketics 20 méteres szabadrúgása fölé szállt, majd hat perccel később a tavaszi idényben jó formában játszó szászrégeni középpályás sérülten hagyta el a pályát. A hazaiak enyhe mezőnyfölénye a 36. percben majdhogynem góllá érett: egy igencsak büntetőgyanús (eléggé egyértelmű kezezés) szituációt követően a pöttyös Murarhoz került, aki szemben a kapussal pár méterről lőtt, ám Bănică ezúttal is szenzációs reflexszel mentette meg csapatát egy biztosnak tűnő góltól.

Mindjárt szünet után, a 46. percben a vendégcsapat Udrea révén komoly gólhelyzetbe került, ám a középpályás kecsegtető szögből jóval fölé lőtt. Ezt követően a mérkőzés ellaposodott, unalmassá vált. Noha a párharc túlnyomó része kiegyensúlyozott volt, a csapatoknak nem sikerült említésre méltó kapujeleneteket kidolgozniuk. A labda leginkább a két büntetőterület között „fáradozott”. A házigazdákon meglátszott ugyan, hogy nem törődnek bele a vereségbe, ámde támadásaik kilátástalanok és elképzelés nélküliek voltak. Az egyetlen igazán nagy szászrégeni gólhelyzet a mindig lelkes és fáradhatatlan Truţa nevéhez fűződött: senkitől sem zavartatva vezethette rá a labdát az ellenfél kapujára, majd mintegy 9 méterről fölé lőtt. A túloldalon a 84. percben Saucă növelhette volna csapata egygólos előnyét, ám jó pozícióból küldött lövése elkerülte Husar kapuját. Egy összességében halvány teljesítményt követően az Avântul elszenvedte első vereségét hazai pályán. A középpálya nádszálvékony, Murar kitartó és elszánt igyekezete ellenére nem mindig húzhatja maga után csapattársait, a csatársorban, néhány találata dacára, Stavilă helyzetkihasználása elég gyatra. A március elején bekövetkezett edzőváltás, úgy tűnik, a klubvezetés részéről nem bizonyult a legjobb döntésnek.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 22. forduló: Szászrégeni Avântul – Kudzsiri Metalurgistul 0-1 (0-1)

Szászrégen, Avântul-pálya, felhőtlen, napsütéses idő, mintegy 250 néző. Vezette: Ioan Păuşan – középen, Flavius Seiche, Sergiu Duma (mindhárman Zilah) – partjelzők. Ellenőr: Toma Ivan (Beszterce), Dinu Lucaciu (Kolozsvár).

Gólszerző: M. Udrea (20).

Avântul: Husar – Bugnar, Core, Sîplăcan (76. Morar), Truţa, Feketics N. (33. Luca), Palcău, Sbârcea (52. Inţa), Moldovan, Murar, Stavilă.

Kudzsiri Metalurgistul: Bănică – Neagu (66. Şuteu), Negrescu, Itu, Vărărean, Taban, Sorian (90+1. Firan), Udrea (66. Scurtu), Popa, Codrea, Saucă.

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére