Navigáció: Kezdőlap / Sport / Az éllovas könnyed győzelmet aratott Szászrégenben

Az éllovas könnyed győzelmet aratott Szászrégenben

A labdarúgó harmadvonal utolsó előtti játéknapján az V. csoportot toronymagasan vezető és ennélfogva a 2. ligába immár feljutó kolozsvári „egyetemisták” látogattak a hegedűk városába. Az U edzője, Adrian Falub a mérkőzés előtt azt mondta, fiatal játékosokból álló gárdát szándékszik pályára küldeni Szászrégenben, tapasztalatszerzés céljával, ettől eltérően azonban túlnyomórészt a közismert nevekkel teletűzdelt csapattal kezdte a pénteki találkozót…

Az összecsapás a kiegyensúlyozottság jegyében rajtolt, ámde ez a megállapítás csupán tizenöt-húsz perc erejéig volt érvényes. A hazaiak kezdtek határozottabban, s a 10. percben veszélybe is hozták a mindössze 17 esztendős Gorcea kapuját: ekkor Feketics lódult meg jó ütemben a bal szélen, ám beadásáról Stavilă, kevessel ugyan, de lemaradt. A 13. percben Truţa próbálta bevenni a vendégek kapuját, ám a büntetőterület bal sarkából leadott kísérlete erőtlenre sikeredett. Ezt követően azonban a vendégek átvették a párharc irányítását. Miután a 17. percben Lemnaru jobb oldalról érkező beívelését Ene mintegy 5 méterről gyengén „bólintotta” kapura, mindössze két perc elteltével a kolozsváriak megszerezték a vezetést: ekkor a román felnőttválogatottban is megfordult Florescu mesterien értékesített egy 20 méterről megítélt szabadrúgást: 0-1. A fiatal Suciu kapuvédő csupán a labda útját csodálhatta a háló felé… Lemnaru, valamint Ene kihagyott gólhelyzetei után utóbbi a 29. percben a büntetőterület közepéről, egy erős lövéssel betalált a házigazdák kapujába, immár kétgólosra növelve Falub mester tanítványainak előnyét. Az U tapasztalt, 1. ligában is megfordult labdarúgói magabiztosan uralták a játékteret, és könnyedén adogattak. Hosszú percekig gyakorlatilag „egykapuzásnak” lehetett szemtanúja a szokatlanul nagyszámú, mintegy 700 fős nézősereg. A kiszolgáltatott helyzetben lévő, tehetetlen Lendület már nem jutott gólszerzési lehetőségig, hiszen csupán elvétve lépte át a középpályát. Az első játékrész hajrája újabb U-s gólhelyzetet eredményezett: ekkor Greu bal oldali szögletrúgása után, a labda ívelésétől kissé meglepett Florescu, közvetlen közelről jócskán föléemelt!

Az 50. percben a házigazdák kerültek gólhelyzetbe, ám Moldovan 17 méteres lövését Gorceának körülményesen ugyan, ámde sikerült kiütnie. Ezt követően a csoport vitathatatlan éllovasa mintegy hetven másodperc alatt két alkalommal is bevette a házigazdák kapuját: az 54. percben egy pontos bal oldali beadás után a szemfüles Lemnaru pár méterről könnyedén Suciu hálójába továbbított, majd Ene feltartóztat- hatatlanul tört be a büntetőterület közepén, s mintegy 10-11 méterről védhetetlen lövést küldött a hazaiak kapujára: 0-4. A játék képét szemlélve a szászrégenieket megalázó, nagyarányú vereség fenyegette… A kolozsváriak lazításának köszönhetően mindez végül nem így történt. Noha Adrian Falub legénysége hatalmas mezőnyfölényben játszott, a vendégek a négygólos előny birtokában már nem összpontosítottak túlságosan a támadások vezetésére. A 63. percben Hordouan jobb oldali szöglete után Florescu 1 méterről mellé-lőtt! A 69. percben pedig a pályaválasztók megszerezték a becsületgólt: ekkor Sîplăcan látványosan értékesített egy 23 méteres szabadrúgást, a pöttyöst a kapu jobb felső sarkába rúgta. A 73. percben lejegyezhettük a kolozsvári gárda utolsó említésre érdemes gólszerzési lehetőségét: ekkor Chiş jobb oldali beadását a nagyon aktív Florescu 13 méterről mellélőtte.

Amint várható volt, a hazai gárdának esélye sem volt az éllovas ellen: Abrudan, Giurgiu, Florescu, valamint Lemnaru számára a román labdarúgás harmadosztályának igencsak gyatra színvonala nem okozhatott túl komoly kihívást. A Szamos-partiak jelen pillanatban, tekintettel a játékoskeretükre, egy középszintűnél jobb 2. ligás gárdával rendelkeznek. A szászrégeniek ezzel a találkozóval gyakorlatilag befejezték szereplésüket a 2017–2018-as bajnoki idény küzdelemsorozatában, hiszen az utolsó játéknapon a vidombáki együttes visszalépése miatt játék nélkül jutnak a három bajnoki pont birtokába. A Lendület nagy valószínűség szerint a tabella 11. helyén zárja a bajnokságot, 35 ponttal. Egy eléggé elfogadható eredményeket hozó őszi szereplést követően a Răzvan Dan irányította együttes a tavaszi visszavágó folyamán nagyon gyenge teljesítményt produkált, hiszen mindössze két mérkőzést sikerült megnyernie! Hazai pályán olyan szerény képességű csapatok ellen, mint a Radnóti SK vagy a Medgyesi Gaz Metan II, csupán döntetlent játszottak, ugyanakkor idegenben kikaptak az utolsó helyezett Dési Unireától is! Ugyancsak idegenben a tavaszi idény alatt igazán pozitív eredménynek csupán a lénárdfalvi, valamint a magyargáldi pontszerzés mondható.

Erre való tekintettel, ha a nyári szünetben nem történnek számottevő változások elsősorban a játékoskeretben, a csapat alapos megerősítésének érdekében, akkor a következő bajnokságban könnyedén előfordulhat, hogy egy valamivel erősebb V. csoport esetén a szászrégeniek keményen meg kell majd küzdjenek, hogy elkerüljék a kiesést.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 29. forduló: Szászrégeni Lendület – Kolozsvári U 1-4 (0-2)

Szászrégen, Lendület-pálya, változékony időjárás, mintegy 700 néző. Vezette: Răzvan Lădar (Nagyvárad) – középen, Bogdan Gireadă, Kopriva Tamás (mindketten Szatmárnémeti). Ellenőr: Costin Dan (Zilah), Ovidiu Bocai (Nagyenyed).

Gólszerzők: I. Sîplăcan (69.), illetve G. Florescu (19.), C. Ene (29., 55.), V. Lemnaru (54.).

Szászrégeni Avântul: Suciu – Morar, Core, Sîplăcan, Truţa, Palcău (46. P. Alexandru), Fülöp A. (46. Bogăţan), Luca, Moldovan, Feketics, Stavilă (69. Horváth).

Kolozsvári U: Gorcea – Chiş, Abrudan, Cordoş (66. Telcean), Potcoavă, Giurgiu, Florescu, Greu (84. Ursu), Hordouan, Ene, Lemnaru.

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére