Két ellentétes játékrész Szászrégenben – megérdemelt hazai győzelem

A Román Labdarúgó-szövetség által beütemezett sorozatos hétközi fordulóknak köszönhetően a harmadosztály bajnoki küzdelmei immár a végkifejlethez közelednek. A 25. játéknapon a szászrégeni gárda a Kolozsvári CFR fiókcsapatát látta vendégül. Említésre érdemes, hogy az elmúlt év őszén Dan Răzvan legénysége az egyik legsimább, 4-0 arányú győzelmét éppen a Szamos-partiak ellen aratta. Az első félidő történései alapján minden arra utalt, hogy az elsőprő különbségű siker könnyedén megismétlődhet. Az első felvonást a házigazdák magabiztosan irányították, olyannyira, hogy egy félórás időközben három alkalommal is betaláltak Adrian Rus kapujába. A 9. percben Bugnar próbálkozott távoli lövéssel, ám kísérlete jócskán elkerülte a vendégkaput. Három perc elteltével azonban az Avântul megszerezte a vezetést: Fülöp András mintegy 15 méterről erős lövést küldött kapura, amit a hálóőr csak kiütni tudott, a kipattanó labdát a szemfüles Truţa közelről a léc alá bombázta (1-0). Ezt követően közel húsz percen át a küzdelem a két büntetőterület között zajlott, eléggé jó iramban, de említésre méltó gólhelyzetek nélkül. A 33. percben Truţa kemény lövését Ad. Rus magabiztosan hárította. A 35. percben kétgólosra nőtt a vendéglátók előnye: mintegy 20 méterre az Avântul kapujától Luca a földre huppant, s miközben a játékvezető sípja néma maradt, az előreívelt játékszer Horváthhoz került, aki másodpercekig tétovázott, nem követte a pöttyöst, a szurkolók biztatására azonban végül elhúzott a jobb szélen, s a kapu előterében passzolt labdáját a szerencsétlenül érkező Ionuţ Rus a saját kapujába továbbította (2-0). Noha a találat jogos, nem volt a sportszerűség mintaképe. A fiatal Bugnar mentségére szolgál, hogy miután a labda a birtokába került, nem tudta, hogy mit kezdjen vele… A 41.percben a nézősereg újabb hazai gólnak lehetett szemtanúja: Feketics hajszálpontosan ívelt be egy bal oldali szabadrúgást, a kitűnően helyezkedő Truţa pedig közelről, fejjel a hálóba csúsztatta a labdát (3-0). Ezzel a lecke fel volt adva a CFR nagyon fiatal, mindössze 17-24 év közötti labdarúgókból álló együttesének, és úgy tűnt, a régeniek könnyedén menetelnek a második félidőben is.

Szünet után a játék képe megváltozott. A kolozsváriak elszántságát már a 46. percben megtapasztalhattuk, amikor Essel távoli lövéssel próbálkozott, ám kísérlete jóval a bal kapufa mellett ért célba. A lendületesen támadó vendégek az 54. percben jogos büntetőhöz jutottak, amit Şter magabiztosan értékesített, a legkisebb esélyt sem adva a kapusnak (3-1). Az Avântul játékosait ez nem rázta fel, a CFR fiókcsapata pedig egyre magabiztosabban uralta a játékot, elszántan, lendületesen támadva. A hazaiaknak azonban a szerencse is kedvezett, hiszen a vendégek által vezetett akciók nem eredményeztek túl nagy veszélyt a fiatal Suciu kapujának előterében. A túloldalon a fáradhatatlan Truţa szinte egyedül húzta maga után csapattársait. A 66. percben a szászrégeniek rangidőse és mozgatóereje ismét gólhelyzetbe került, ám a büntetőterület bal széléről leadott lövése erőtlenre sikeredett. A vendégek Petrilă révén két alkalommal is veszélyeztettek, előbb kecsegtető szögből jóval fölé emelt (68.), majd távolról leadott lövésénél a házigazdák kapusa résen volt (72.). A mérkőzés hajrájában Truţa kihagyta a régeniek legnagyobb második félidei lehetőségét, amikor a kapussal szemben, 15 méternyiről jól helyezett, kemény lövést küldött kapura, ám Rus bravúros reflexszel, lábbal hárított (82.). 4-1 helyett azonban 3-2-re módosult az eredmény: a 86. percben egy bal oldali pontos beadást követően Hetea néhány méterről zavartalanul a hálóba fejelt. A találkozó utolsó perceiben a vendégek támadtak, míg a hazaiak olykor egyértelműen húzták az időt és nyögvenyelősen védekeztek. A régeniek végül győztek, ám a második játékrészben produkált halvány teljesítményük és felületes hozzáállásuk miatt valósággal megszenvedtek a sikerért. Öt nyeretlen játéknap után Dan Răzvan tanítványainak sikerült megtörniük a jeget, ám ennek dacára a tavaszi visszavágóból lejátszott tíz forduló során ez mindössze a második szászrégeni győzelem, és ez sok mindent elárul a csapatról.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 25. forduló: Szászrégeni Avântul – Kolozsvári CFR II 3-2 (3-0)

Szászrégen, Avântul-pálya, zavartalan, napsütéses idő, mintegy 250 néző. Vezette: Liviu Bălăcescu (Zsilvásárhely) – középen, Claudiu Osmache (Brassó), Lucian Tuţu (Tatrang) – partjelzők. Ellenőr: Birtalan Attila (Kraszna), Veress Lóránt (Sepsiszentgyörgy).

Gólszerzők: Truţa (12., 41.), I. Rus (35 – öngól), illetve Şter (54 – büntetőből), Hetea (86.).

Szászrégeni Avântul: Suciu – Bugnar, Core, Morar, Inţa, Fülöp A. (60. Pavel), Luca, Bogăţan, Feketics, Horváth (77. Florea), Truţa.

Kolozsvári CFR II: Ad. Rus – Milandru, Kereki (20. Băigan) I. Rus, Ispas (27. Şter), Coti, Dodoi (54. Hetea), Essel, Coman, Nouvier (77. Parv), Pertilă.

SZABÓ ANTAL-LÓRÁND

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …