Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Magyarói nőt talált el egy szolgálati lőfegyverből kilőtt éles töltény

Magyarói nőt talált el egy szolgálati lőfegyverből kilőtt éles töltény

A február 8-i, péntek esti Maros megyei autós üldözés és lövöldözés során. A 8 óra körül történt szerencsétlenség áldozata épp a lövöldözés helyszínén tartott hazafele. Az autót nem, őt azonban eltalálta egy golyó, mely a nyakcsigolyájába fúródott. Az eszméletlen áldozatot életveszélyes sérülésekkel szállították a kolozsvári idegsebészetre, vasárnapi értesüléseink szerint az állapota változatlan.

Február 8-án, pénteken este 8 óra előtt tíz perccel a szászrégeni rendőrség közúti rutinellenőrzése során egy személygépkocsi vezetője nem állt meg a felszólításra, hanem menekülőre fogta Marosvécs irányába. A Szászrégen – Idecs – Holtmaros – Magyaró útszakaszon hozzávetőleg 15-20 km-en üldözték Magyaróig, ahol fegyverhasználatra került sor, és egy gyanútlan járókelőt fejtájékon talált egy golyó – állt a rendőrségi közleményben.

A menekülő autó miatt a szászrégeni közlekedési járőrök riasztották a marosvécsi rendőrőrs munkatársait, akik a Magyaró felé tartó járművet megpróbálták megállítani. A rendőrségi jelentés szerint a jármű Magyarón sem lassított, fennállt a veszély, hogy elsodorja a két intézkedni próbáló rendőrt, ezért egyikük lövéseket adott le a gépkocsira. A lövedék célt tévesztett, és egy gyalogosan közlekedő helybéli nőt talált el fejtájékon. A súlyosan sérült 59 éves áldozathoz riasztották a mentőket, akik a marosvásárhelyi sürgősségi ügyeletre, majd a kolozsvári idegsebészetre szállították. Állapota válságos, a kórház hivatalos állásfoglalása egyelőre nem érkezett meg. Az akcióról annyit sikerült megtudni, hogy egy Carpati típusú szolgálati pisztollyal adott le hat lövést Magyarón a marosvécsi rendőrjárőr arra a járműre, amelyik nem állt meg sem a szászrégeni, sem a marosvécsi rendőrök jelzésére.

Az ámokfutó sofőr a DN15 E578 országúton Disznajó felé vette az irányt Monosfalun, Maroslakán és Dédán áthaladva, végül Ratosnyán fogták el a szászrégeni rendőrök. A Maros megyei rendőrség és a Szászrégeni Bíróság Melletti Ügyészség vizsgálja a történteket.

A rendőrség első helyszíni vizsgálatai szerint elképzelhető, hogy a golyó az aszfaltról visszacsapódva okozott életveszélyes sérüléseket az autós üldözés környékén gyanútlanul elhaladó nőnek.

A rendőrség tájékoztatása szerint az üldözés során fegyverét használó rendőrt 1993-ban alkalmazták. Tapasztalt rendőrként tartják számon, 2006-ban elvégezte a főiskolát. Pszichológiai vizsgálataival napirenden van – az utolsót 2016 márciusában végezték el –, ami a rendfenntartói szolgálat végzésére és a fegyverviselésre egyaránt feljogosította. Mivel folyamatban lévő kivizsgálásról van szó, a sofőr menekülésének indíttatásáról és kilétéről a hét végén még nem közölhetett részleteket a rendőrség szóvivője, Emanuela Rugină.

Megkeresésünkre az áldozat fia, Lovász József elmondta, hogy édesanyja még mindig kómában fekszik, és az intézkedések nyomán csak az édesapjának nyújthat felvilágosítást az idegsebészet szakorvosa, mivel bűncselekmény gyanúja áll fenn. Azon a szerencsétlen péntek estén az édesanyja a szomszédban járt egy idős asszonynak segíteni, a házuktól harmincméternyire lehetett, amikor a lövés eldördült. A golyó a jobb füle tövénél oldalt hatolt be, a fülcimpáját és fülbevalóját leszakította, majd a nyakcsigolyába fúródott, ezért kellett a kolozsvári idegsebészetre szállítani, ahol megműtötték – tudtuk meg az áldozat hozzátartozójától.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére