Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Út menti szeméthegyek Szászrégen körzetében

Út menti szeméthegyek Szászrégen körzetében

Maros megyében Szászrégen körzetében,

a 15A országút mellett újabb szeméthegyet kellett eltakarítsanak az út- és hídügyi igazgatóság alkalmazottai csütörtökön a déli órákban.

A Tekeújfalu közelében lévő 15A országút mellett felhalmozott szeméthegy többzsáknyi hulladékból állt, a zsákokban pedig nagyrészt régi, használt sífelszerelések voltak – tájékoztatott az út- és hídügyi igazgatóság szóvivője.

Sajnos elég nagy azoknak a felelőtlen polgároknak, vállalkozóknak a száma, akik a háztartási hulladéktól és szeméttől ismételten az országutak mentén szabadulnak meg, ami nagyban megnehezíti az útügyi igazgatóság alkalmazottainak munkáját. Ilyen helyzetek miatt ugyanis  rendszeresen azzal kell foglalkozzanak, hogy nagy mennyiségű építkezésből származó törmeléket vagy háztartási hulladékot gyűjtenek össze az országutak széléről, majd a szemétlerakóba szállítják, holott nem ez lenne a feladatuk.

Ezek ismeretében cseppet sem kell azon csodálkozni, hogy egy-egy megye parkolóiból és az út menti árkokból vagy bozótos területekről ünnepek, illetve egy-egy hétvége után két-három tonna hulladékot is összegyűjtenek az útügy alkalmazottai. A Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság ismételten arra kéri a lakosságot, hogy tiszteljék a környezetet, a közúton közlekedő embertársaikat, és a hulladékot, valamint a szemetet az arra kijelölt helyre szállítsák.

Szer Pálosy Piroska

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére