Navigáció: Kezdőlap / Sport / Szászrégen simán nyerte a 3. liga megyei rangadóját

Szászrégen simán nyerte a 3. liga megyei rangadóját

Már az első percben hátrányba került

a Marosvásárhelyi MSE a Szászrégeni Avântul elleni találkozón a labdarúgó 3. liga V. csoportjának 21. fordulójában, és gyakorlatilag innen már el volt dőlve a mérkőzés. A folytatásban a nyárádszeredai pályán házigazdáknak számító marosvásárhelyiek csak ritkán tudták megközelíteni veszélyesen Bucin kapuját, míg a szászrégeniek a házigazda védelem minden megingását azonnal kihasználták.

Az MSE végezhette el a kezdőrúgást a mérkőzésen, de az Avântul első támadása gólt ért. A jobb oldalról érkező beadást a tizenhatos közepén egyedül hagyott Murar fejelhette kapura. Noha nem volt sem erős, sem jól helyezett a labda, Molnár nem tudott hárítani (0-1). A folytatásban az idegesen játszó MSE-nek semmi nem jött össze, míg az Avântul – miután újabb lehetősége maradt ki a 8. percben, amikor Bujor fejelt nagyon kevéssel mellé – a 32. percben egy ajándékból növelte az előnyét. Aldea nyúlt bele úgy egy labdába, hogy az az üresen álló Bujor elé pattant, aki Molnár alatt a hálóba lőtt (0-2). A 38. percben szépíthetett volna az MSE, de Sánta látványos mozdulattal, félollóból meglőtt labdája a felső lécen csattant. Szünetig még feljegyezhettünk egy Bugnar-lövést, amelyet az MSE kapusa a levegőben úszva fogott meg, majd néhány perces hazai rohamot. Moldován Tamást az ötös sarkánál blokkolták, majd a 45. percben egy 17 méterről, középről megadott szabadrúgást Sánta csavart fölé.

Szünet után azonban már szinte kizárólag a marosvásárhelyi kapu előtt adódtak lehetőségek, ezekből pedig három gól született. A 47. percben Bujor kapáslövését még fogta Molnár, az 50. percben azonban már nem tudott hárítani, amikor a lendületből érkező Chirilă az ötösről laposan belebikázott a balról érkező beadásba (0-3). Egy perc alig telt el, és már 0-4-et jegyezhettünk: ugyanaz a Chirilă ugrott ki a leshatárról, kicselezte Molnárt, majd a visszaérő védőket is, és az üres kapuba gurított. A 61. percben rossz ütemben kimozduló Molnár Laczkó ellen szabálytalankodott messzire a kapujától, és piros lapot kapott. A kapuba helyére beálló Rigmányi (aki Török Dávid helyett lépett pályára) két perccel később jól avatkozott be Bujor lehetőségénél. A 67. percben adódott az MSE egyetlen helyzete a második félidőben. Ruja ívelt be jobb oldalról, Velichea fejjel nem találta el jól, de a labda, a földről megpattanva, magas ívben a felső kapufára hullott. A 72. percben kettős hátrányba került az MSE, miután Potor szabálytalanságát követően Mihály törlesztett. Előbbi sárga, utóbbi piros lapot kapott. Ilyen helyzetben szinte logikusan jött egy újabb szászrégeni gól: a kapufától visszapattanó labda Moldovan elé került, aki a bal sarokba helyezte (0-5). A teljesen szétesett MSE-védelem még adott két ajándékot Balázs Szabolcs és Bucur révén Potornak és Bujornak, ám a lehetőségeket az utóbbiak nem használták ki.

Az újabb vereség azt jelenti, hogy az MSE hét meccsből hetet veszített a tavaszi idényben, rúgott egy gólt és kapott 29-et, jelenleg pedig 7 pontra van lemaradva a biztos bennmaradást jelentő 12. helytől. A Szászrégeni Avântulnak 33 pontja van, a magabiztos középmezőny tagja.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 21. forduló: Marosvásárhelyi MSE – Szászrégeni Avântul 0-5 (0-2)

Nyárádszeredai pálya, 50 néző. Vezette: Octavian Ciucanu (Brassó) – Cristian Bumb (Bácsi), Ilie Alexandru (Boksánbánya). Ellenőr: Filon Vasile Moldovan (Gyulafehérvár), Ştefan Donciu (Sepsiszentgyörgy).

Gólszerzők: Murar (1.), Bujor (32.), Chirilă (50., 51.), Moldovan (76.).

Sárga lapok: Bucur (3.), Petriş (35.), illetve Potor (72.).

Piros lapok: Molnár (61.), Mihály (74.).

MSE: Molnár – Aldea (51. Balázs Szabolcs), Bucur, Mihály, Gherman (51. Török Szabolcs), Török Dávid (61. Rigmányi), Moldován, Petriş, Sánta, Velichea, Deteşan (67. Ruja).

Avântul: Bucin – Bugnar, Pop Fl., Merdariu (55. Bogăţan), Laczkó (72. Potor), Covaciu, Luca, Murar (60. Horvath), Chirilă (75. Moldovan), Truţa, Bujor.

 

Bálint Zsombor

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére