Navigáció: Kezdőlap / Szórakozás / Beindult a harmadik VIBE

Beindult a harmadik VIBE

Zenei, szellemi rezgés a Maros-parton

Hátizsákos tömeg és sátorerdő jelezte tegnap délben a Maros marosszentgyörgyi, komp körüli és utáni szakaszánál, hogy a parton megkezdődött a harmadik VIBE parti. Sokan a legnagyobb hőségben érkeztek a négynapos megabulira, de számos fiatal ottjártunkkor már „beköltözött”, és egy hideg sör mellett vagy törülközővel a vállán, strandolási lehetőség után nézve várta, hogy beinduljanak az első nap programjai.

A megnyitó alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató a rendezvény színes kínálatáról szólt – melyről július 2-i lapszámunkban részletesen tájékozódhattak az érdeklődők –, majd a rendezvényt támogató Maros Megyei Tanácsnak és helyi önkormányzatoknak, a marosvásárhelyi és a marosszentgyörgyi polgármesteri hivatalnak mondott köszönetet.

Borzási Sarolta, a VIBE Koli programigazgatója sikertörténetnek nevezte a fesztivál izgalmas beszélgetéseket, előadásokat kínáló alternatív programját, amely iránt az elmúlt két évben nagy volt az érdeklődés a fiatalok részéről. Ezúttal 106 meghívottja van a VIBE Koli programnak, erdélyi és magyarországi sikersztorik körvonalazódnak a Maros-parti fák alatt, többek között Tibi atyával és Dezső Bencével is találkozhatnak az érdeklődők, a meghívott egyetemi előadókat hallgatva pedig a továbbtanulás terén is útbaigazítást kaphatnak a frissen érettségizett fesztiválozók.

Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke elismerését fejezte ki a VIBE csapatának a kitűnő szervezésért.

– A fesztivál iránti egyre nagyobb érdeklődés azt bizonyítja, hogy ezt a kezdeményezést érdemes támogatni. Itt egy komoly összefogásról van szó a megyei és helyi önkormányzatok, valamint az ifjúsági szervezetek között – jegyezte meg a megyei tanácselnök. Péter Ferenc szerint dicséretes, hogy a szervezők nemcsak el tudták hozni Marosvásárhelyre, hanem évről évre itt is tudják tartani a VIBE fesztivált.

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal részéről Claudiu Maior, a polgármester tanácsosa gratulált a szervezőknek, és a város további támogatásáról biztosította a VIBE-os csapatot.

A fesztiválnak otthont adó Marosszentgyörgy polgármestere, Sófalvi Szabolcs arra hívta fel a figyelmet, hogy a VIBE bizonyíték arra, hogy lehet civilizáltan is szórakozni, töltekezni. A községgazda külön kiemelte a tematikus programokat, amelyek a zenei mellett szellemi rezgést is adnak a fiataloknak.

A sajtótájékoztatót követően pörögni is kezdtek az események. A Koli-programok résztvevői többek között arról tájékozódhattak, hogyan lehet valaki vezető fejlesztő a Google Magyarországnál, milyen „fél zsebbel” világot járni, és hogyan lesz elszánt ötletekből jövedelmező vállalkozás. Az elkövetkező napokban, vasárnap délutánig megannyi új tapasztalat, koncertélmény és egyéb érdekesség várja a Maros-partra érkező fiatalokat. A kínálatból az elkövetkezőkben lapunkban is felvillantunk színfoltokat.

Nagy Székely Ildikó

Fotó: Karácsonyi Zsigmond

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére