Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Naponta indít járatokat a WizzAir Marosvásárhely és Budapest között

Naponta indít járatokat a WizzAir Marosvásárhely és Budapest között

Elérhetőbb lesz a magyar főváros

Július 8-án a marosvásárhelyi Transilvania repülőtéren jelentették be, hogy a WizzAir légitársaság október 27-től napi rendszerességgel indít járatokat Marosvásárhely és Budapest között. Ezzel az utazóközönség igényének tesznek eleget, hogy könnyebben megközelíthető legyen a magyar főváros az odalátogatók számára, illetve lehetőséget biztosítsanak azoknak a turistáknak, akik innen más célállomások felé utaznak. A WizzAir légitársaság szolgáltatásairól, illetve a budapesti napi járatokról Paulina Gosk, a társaság kommunikációs menedzsere számolt be. Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke a napi járatok bevezetésének fontosságáról beszélt. A sajtótájékoztatón részt vett Popa Marius Daniel, a reptér igazgatótanácsának alelnöke is.

Marosvásárhelyről 16.45-kor száll fel a gép

– A „fiatal”, 2003-ban bejegyzett, 2004. május 19-étől üzemelő légitársaság jelenleg 650 járatot üzemeltet 147 célállomás felé. A társaságnak 25 bázisa van, ebből hat Romániában. A légitársaság 114 repülőgépből álló flottája új Airbus A320 és Airbus A321-es típusú gépekből áll, ezek átlagéletkora négy és fél év. A WizzAir további 276 repülőgépet rendelt, köztük az Airbus A321neo típust, ami korszerű és környezetkímélő gép. A légitársaság személyzetének létszáma eléri a 4500-at, valamennyien jól képzett szakemberek.

A társaság célja, hogy a légi utazást mindenki számára elérhetővé tegye, ezért a legkedvezőbb áron kínálja a repülőjegyeket. 2004-től folyamatosan nő a WizzAirrel utazók száma. 2006-tól 42 millió utas vette igénybe a szolgáltatásait. Látványos volt a 2014 és 2018 közötti időszak utasnövekedése, amikor is az utasok száma megduplázódott. A társaság jövőre további 105 új járatot szándékszik indítani, ugyanis ekkorra a flotta már 300 repülőgéppel üzemel. Romániában 10 repülőtérről lehet WizzAirrel utazni, 2006 júliusában az országból Marosvásárhelyről szállt fel az első gép. A marosvásárhelyi WizzAir-járatokra idén előreláthatólag 189 ezer jegy kel el, jövőre ezt a számot 265 ezerre emeljük. Október 27-től Marosvásárhely és Budapest között napi rendszerességgel lesz repülőjárat, a gép délután 4 órakor érkezik Budapestről és 4.45 órakor indul vissza Marosvásárhelyről – tájékoztatott Paulina Gosk kommunikációs menedzser, aki azt is elmondta, hogy a jegyárak 39 lejtől kezdődnek.

133 célállomás válik elérhetővé 

Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke szerint nagyon fontos, hogy megoldódott a budapesti napi járatok bevezetése, ezzel közelebb kerül Marosvásárhely és Székelyföld Budapesthez, közelebb viszik Romániát Magyarországhoz.

– Nagyon fontos számunkra, hogy Marosvásárhely könnyebben megközelíthető lesz, a turisták könnyebben elérhetik a várost és a Székelyföldet. A napi járat nem csak turisztikai, hanem gazdasági szempontból is fontos, hiszen az üzletembereknek könnyebb lesz az utazás tárgyalásokra, megbeszélésekre. Fontos tudni, hogy a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérről egy átszállással 47 országba, 133 célállomásra lehet eljutni, tehát a marosvásárhelyi napi járatok révén a marosvásárhelyieknek és a székelyföldieknek egyszerűbb lesz eljutni bárhová a világon – fogalmazott az elnök, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak, hogy sikerre vigyék e járatok beindítását, amit rengeteg megbeszélés előzött meg.

A marosvásárhelyi repülőtér és a város központja között egyelőre nem közlekednek tranzitbuszok, az utasok saját autóval, taxival oldják meg a repülőtérre jutást, annak ellenére, hogy egy szállítócégnek érvényben levő szerződése van a járat üzemeltetésére. Ez a szerződés decemberben lejár, ekkor új versenytárgyalást írnak ki, s akkor megoldódik az utasok buszos szállítása is.

Mezey Sarolta

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére