Navigáció: Kezdőlap / Sport / Mindkét Maros megyei csapat folytatja a kupában

Mindkét Maros megyei csapat folytatja a kupában

Bár a földrajzi szempontok szerint akár egymás ellen is játszhattak volna, a két Maros megyei klub maximálisan kihasználta, hogy a szövetség más ellenfelekkel sorolta őket párba, és mindkettő megszerezte a továbbjutást a Románia-kupa második megyeközi szakaszán.

A nehezebb dolga talán Nyárádtőnek volt, mert a 4. ligából harmadosztályú együttest fogadott. A Székelyudvarhelyi FC a középmezőnybe tartozott a harmadosztályban, stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik, a jövő hét végén kezdődő bajnokságra való előkészülete előrehaladottabb állapotban van, mint a Nyárádtőé. Ennek ellenére – parázs végjátékot követően – a Maros megyei klub jutott tovább, és akár 2. ligás ellenfelet is kaphat a folytatásban. Gól nélküli első félidő után Ignat szerzett vezetést a házi-gazdáknak az 52. percben, azonban a második félidő hosszabbításperceiben a csereként beállt Solymosy egyenlített. Nem került sor azonban 2×15 perces pótjátékidőre, mert ugyanaz az Ignat a 90+5. percben megszerezte a csapat második gólját.

Idegenben tudott nyerni a Szászrégeni Avântul, amely az előző idényben a 3. ligában elért 6. helyének következtében a gyengébb helyen záró, szintén 3. ligás besztercei Gloria otthonába látogatott. A mérkőzés első gólját a régeniek szerezték Murar révén, erre a házigazdák még válaszolni tudtak. Nem fordult meg azonban a meccs, az Avântul két újabb találattal biztosította magának a továbbjutást.

A Románia-kupa harmadik megyeközi szakaszát két hét múlva, augusztus 28-án játsszák, ekkor a mostani 30 győztes mellett 24 újabb csapat kapcsolódik be: a maradék 13 3. ligás együttes, valamint a 2. liga tavalyi rangsorából az utolsó 11 csapat. A párosítást ezúttal is földrajzi szempontok szerint végzik el.

Besztercei Gloria – Szászrégeni Avântul 1-3 (0-1)

Besztercei Jean Pădureanu stadion. Vezette: Răzvan Necrici (Oláhkékes) – Daniel Lar (Nagybánya), Caludiu Giorgiu (Kolozsvár). Ellenőr: Kemenes Emil (Nagybánya).

Gloria: Mureşan – Vărărean, Hasnaş, Lőrincz, Milandru, Meşter, Suciu, Nalaţi, Cilean, Stoianof, Curtuiuş.

Avântul: Bucin – A. Pop, Bugnar, Merdariu, Laczkó, Murar, P. Luca, Covaciu, Chirilă, Bujor, Horvat. Cserepad: Vlasa, F. Pop, Potor, Pavel, Stavilă.

Gól: Nalaţi, illetve Murar, Covaciu, Potor.

Nyárádtői Unirea – Székelyudvarhelyi FC 2-1 (0-0)

Nyárádtői Unirea stadion. Vezették: Mircea Salomir (Kolozsvár) – George Suciu (Aranyosgyéres), Robert Mereş (Kolozsvár). Ellenőr: Toma Ivan (Beszterce).

Nyárádtő kerete: Eremiaş – M. Pop, S. Dan, Iakob, P. Pop, C. Oprea, Ioja, Arion, Bungărdean, Nicoară, Marian, Ardelean, Aldea, Stoica, Orban, Ignat, Cotoară, A. Oprea, Nagy Zs., Puşcatu, Bordea, Rad

Székelyudvarhely: Somogyi – Berkeczi, Stăncuţu, Vulpe, Marucza, Izmană, Jakab, Iovu, Taciuc, Dinu, Viorică. Játszott még: Pál, Györgydeák, Solymosy.

Gól: Ignat (52, 90+5.), illetve Solymosy (90+2.).
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére