Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Jótékonysági motorozás a szórványoktatásért

Jótékonysági motorozás a szórványoktatásért

Adakozó motorosok
Múlt hét végén ismét Magyarfülpösre indultak az adakozó motorosok. A Daimler MC Nomad Chartere és a szászrégeni Sons of Attila RC által szervezett Jótékonysági motorozás Magyarfülpösre címet viselő eseményre immár hatodik alkalommal került sor, a rendezvény hagyománnyá vált.

Az adakozók egy része szombat délután 2 órakor indult Marosvásárhelyről, majd Szászrégenben találkozott a máshonnan érkezőkkel. A régeni Lidl-parkolóból 16 órakor indult tovább a jókora menetoszlop, egy rövid, városkerülő felvonulást követően pedig Magyarfülpös felé vették az irányt a rendőrautók által felvezetett bikerek, akik ezúttal is a fülpösi Szivárvány Ház udvarán parkolták le lovaikat.

A Szivárvány Házat működtető Szivárvány Alapítvány 1999-ben alakult Magyarfülpösön, és több mint tíz éve áll a mélyszegénységbe süllyedt mezőségi szórványmagyarság szolgálatában, térítésmentes tanulási lehetőséget biztosítva a rászoruló gyermekeknek. A házban bentlakás is működik, a gyerekek ott laknak, csak a hétvégékre térnek haza szüleikhez. E ház megsegítésére indult hat évvel ezelőtt a motoros civil kezdeményezés, amelyet a kezdetek után nem sokkal átvettek az említett klubok, és amelynek köszönhetően évről évre több száz magyar és román nemzetiségű motoros vesz részt a jótékonysági motorozáson.

Az idei partin székek, asztalok, rajtuk zsíros kenyér és pálinka helyeztetett el a színpad előtti udvarrészen, az érkezést követően pedig Ady István református lelkipásztor, a Szivárvány Ház vezetője, Bölönyi Attila, a Daimler MC Nomad Charterének elnöke, és Zsigmond Zsolt, a Sons of Attila RC elnöke üdvözölte a megjelenteket.

– Nagy örömmel fogadlak benneteket, kívánom, hogy a ma este is ugyanolyan emlékezetes legyen, mint az eddigiek. Jelenleg 49 bentlakó gyermekünk van, akiknek egy kicsiny csoportja a tiszteletetekre rövid táncműsort ad elő a ház nagytermében – mondta Ady István. A kicsik táncát követően szeretetvendégségre várták a fejenként egytanknyi benzin árát adakozó motorosokat, a lazulós, otthonos, beszélgetős, nevetős, igen jó hangulatban zajló napot a FIVE Relax koncertje zárta a Szivárvány Ház udvarán.

Az idei jótékonysági motoros napi civil és céges adakozás kézzelfogható eredménye: Székely kalendáriumos társasjátékok, két darab ajándék melegítőkazán és beszerelésük, továbbá annyi beton, amennyi csak szükséges a ház megerősítéséhez, és több mint 11.000 lej.
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére