Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Szászrégenben elkezdődött az első román traktor sorozatgyártása

Szászrégenben elkezdődött az első román traktor sorozatgyártása

A szászrégeni IRUM, tizenöt évvel a romániai traktorgyártás megszűnése után, megkezdte a társaság mérnökei által tervezett első román traktor sorozatgyártását. Az erőgépet tavaly ősszel mutatták be a bukaresti INDAGRA vásáron.

Mircea Oltean, az IRUM vezérigazgatója elmondta: a traktor iránt óriási érdeklődés mutatkozik, jövő hónaptól elkezdik exportálni is, első körben Magyarországra. A cég traktorok és erdészeti gépek gyártójaként ismert, de miután tíz évvel ezelőtt Fehéroroszország engedélyével megkezdte a TAG traktorok gyártását, az IRUM-ot mezőgazdasági gépek gyártójának is tekintik, és ezért az egyesülés századik évfordulóján bemutatták az első román traktort.

Az erőgépet az IRUM kutatási és fejlesztési központjában fejlesztették ki, amelyet 2015 szeptemberében, csaknem 12 millió lejes beruházással hoztak létre.

A szászrégeni IRUM 1953-ban alakult, és 1999-ben vált teljesen magántulajdonú vállalattá, amikor a Mavi-prod átvette. Az új tulajdonos megőrizte a fő tevékenységi területet, és továbbra is erdőgazdálkodáshoz szükséges gépeket és berendezéseket gyártott. (Agerpres)
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére