Navigáció: Kezdőlap / Sport / Az első szászrégeni vereség hazai pályán

Az első szászrégeni vereség hazai pályán

Az elmúlt játéknaphoz hasonlóan a szászrégeniek újra pályaválasztókként játszhattak a 3. ligás labdarúgó-bajnokságban: az V. csoport 8. fordulójában a váradszentmártoni együttest fogadhatta az Avântul. Hét forduló után mindkét együttes a tabella középmezőnyében tanyázott, egyenlő pontszámmal.

Összecsapásuk első említésre érdemleges mozzanatát az 5. percben jegyezhettük le, amikor Szabados a büntetőterület jobb széléről lőtt, de a kísérlet jócskán elkerülte Bucin kapuját. A túloldalon, a 12. percben Truţa kecsegtető pozícióból célozhatta meg a kaput, ám Barabás magabiztosan hárított. Az Avântul eléggé fölényesen uralta a játékteret, ennek ellenére Răzvan Dan legénysége képtelen volt kidolgozni említésre méltó gólhelyzeteket. A 17. percben Stavilă mintegy 25 méterről küldött rúgásánal Barabás kapuvédő résen volt. Noha Váradszentmárton eléggé ritkán támadott, a találkozó 22. percében megszerezte a vezetést: ekkor Sorian mesterien értékesített egy 25 méterről megítélt szabadrúgást, amelynél Bucin szó szerint tehetetlennek bizonyult (0-1). A mérkőzésnek ebben az időszakában nagyon unalmas, gyenge színvonalú volt a játék, amiért nagyrészt a házigazda gárda okolható. A foci labdabirtoklás és folyamatos támadások, gólszerzési lehetőségek hiányában nem élvezhető. Ha a házigazdák nem dolgoztak ki helyzetet, megtették a vendégek, és a 38. percben ismételten Sorian próbálkozott gólszerzéssel, kapáslövése azonban elkerülte a kaput.

A második félidő 56. percében a frissen pályára lépett Cristian Chirilă jó szögből jócskán fölé emelt. A 64. percben a színes bőrű Habakuk megszerezhette volna a vendégek második találatát, azonban közeli lövését Bucin kapuvédő – ha körülményesen is – remek lélekjelenléttel hárította. Annak ellenére, hogy a szászrégeniek szinte folyamatosan támadták Barabás kapuját, a hajrában mindez csupán két helyzetben nyilvánult meg, mindkettő Bujorral a főszerepben: a 77. percben a csatár pár méterről leadott fejesét a vendégek kapusa magabiztosan elcsípte, majd a 89. percben a büntetőterület közepéről Barabást vette célba.

Ezzel az Avântul elszenvedte otthoni első vereségét, egy nagyon halvány teljesítményt követően, elszalasztva három fontos bajnoki pontot. A házigazdák játéka olykor rettentően kilátástalan, ennélfogva nagyon gólképtelen is! Arra a kérdésre, hogy miért fogy el a csapat „tudománya”, valamint átütő ereje a tizenhatos tájékán, a Budai–Dan edzőpáros feladata megkeresni a választ.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 8. forduló: Szászrégeni Avântul – Váradszentmártoni CS 0-1 (0-1)

Szászrégen, Avântul-pálya, kellemes, napsütéses időjárás, mintegy 250 néző. Vezette: Sorin Vădana (Kolozsvár) – Biró Barna (Csernáton), Bedőházi Gergely (Sepsiszentgyörgy). Ellenőr: Ioan Duma (Nagyszeben), Dragoş Bogdan (Fogaras).

Gólszerző: A. Sorian (22.).

Szászrégeni Avântul: Bucin – Fl. Pop, D. Chirilă, Merdariu, Truţa, P. Luca (60. Bujor), Potor (46. C. Chirilă), Covaciu, Laczkó (68. Crişan), Murar, Stavilă.

Váradszentmárton: Barabás – Arsene, Brata, Nogo, Tiponuţ, Lupşe (68, András P.), Habakuk, Sorian, Ban (90+2. Popa), Fl. Pop, Szabados.

Szabó Antal
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére