Navigáció: Kezdőlap / Sport / Bucin volt a szászrégeniek pozitív, egyben negatív hőse is

Bucin volt a szászrégeniek pozitív, egyben negatív hőse is

A labdarúgó harmadosztály tizedik játéknapján a szászrégeniek a Tordai Sticla Arieşult fogadták. Az összecsapás, noha nem emelkedett rendkívülien nívós színvonalra, jó iramú, ádáz küzdelmet eredményezett.

A találkozó robbanékonyan rajtolt, hiszen miután a 3. percben Salcău ígéretes pozícióból jócskán mellélőtt, másik három perc elteltével ugyanő határozottan betört a büntetőterület bal oldalán, D. Chirilă felvágta, és a játékvezető habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt ugyancsak Salcău végezte el, ám lövését Bucin kapuvédő hatalmas bravúrral szögletre tolta! Ezután néhány perc erejéig a tordaiak uralták a játékteret, ám említésre méltó gólhelyzet nem adódott. A túloldalon a 11. percben Murar szerezhetett volna vezető gólt, de a középpályás erős és látványos lövése a bal alsó kapufával találkozott. A továbbiakban a vendégcsapat két alkalommal is előnybe kerülhetett volna: a 31. percben Salcău a tizenhatos bal oldaláról lőtt, viszont Bucin újra kiváló érzékkel mentette meg csapatát, majd Cobârzan néhány méterről képtelen volt bevenni a kaput, a kipattanót pedig Bria kecsegtető szögből föléemelte. A 38. percben Bujor is közel került a gólszerzéshez, ám a csatár mintegy 12 méteres lövését Pop kitűnő reflexszel védte.

Az 52. percben D. Chirilă próbálkozott távoli lövéssel, kísérlete pontatlanra sikeredett, az 54.-ben Murar közeli fejesénél a vendégek kapusa résen volt. Az Avântul elszánt és lendületes játéka a 64. percben góllá érett: ekkor Murar mesterien ívelt be a bal szélről, s Bujor pár méterről könnyedén Pop hálójába fejelt (1-0). Răzvan Dan tanítványai további veszélyes támadásokat vezettek a vendégek ellen, mindez két hatalmas gólhelyzetet eredményezett: a 77. percben Truţa mintegy 20 méterről erős lövést küldött a kapura, a vendégek hálóőre azonban szögletre tolta a labdát, majd a 81.-ben Murar hajszálpontos jobb oldali passza teljesen egyedül találta Bujort, a csatár az ajtó-ablak helyzetben nemes egyszerűséggel mellélőtt, valósággal gúnyt űzve a kihagyhatatlannak tűnő lehetőségből. S amint a fociban már annyiszor megtörtént, az elpuskázott gólhelyzetek a 86. percben megbosszulták magukat: a tordaiak szabadrúgáshoz jutottak mintegy 35 méterre a régeni kaputól, a hosszan előreívelt pöttyöst a kimozduló Bucin elügyetlenkedte, az ajándéklabdát pedig F. Cordoş „megköszönte szépen”, s a játékszert az üres kapu előteréből zavartalanul a hálóba fejelte (1-1). Az egyenlítés hatására nem állt le az Avântul, a 90+1. percben Potor megszerezhette volna a győztes találatot, ám a középpályás alig 5-6 méterről a kapusba bombázott.

Noha Bucin hajmeresztő bakija megfosztotta az Avântult a győzelemtől, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a mérkőzésen három biztosnak tűnő góltól mentette meg csapatát. Ő az egyik legjobb teljesítményt nyújtó labdarúgó a Budai Barna Loránd – Dan Răzvan irányította páros gárdájából.

A szászrégeniek újabb döntetlent értek el, immár a hatodikat, ami – akárcsak az 1. ligában szereplő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK esetében – nem túlzottan kifizetődő; sőt!

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 10. forduló: Szászrégeni Avântul – Tordai Sticla Arieşul 1-1 (0-0)

Szászrégen, Avântul-pálya, kellemes, napsütéses időjárás, mintegy 300 néző. Vezette: Răzvan Necrici (Románkékes) – Gheorghe Tarbă (Kovás), Daniel Lar (Nagybánya). Ellenőr: Somolyák István (Székelyudvarhely), Alexandru Rojneai (Gyulafehérvár).

Gólszerzők: V. Bujor (64.), illetve F. Cordoş (86.).

Szászrégeni Avântul: Bucin – Inţa, Merdariu, D. Chirilă, Crişan, Ad. Luca (46. Fl. Pop), L. Moldovan (46. Potor), Truţa, Covaciu, Murar, Bujor.

Tordai Sticla Arieşul: R. Pop – Cimpoeşu, Salcău, Cordoş, Marcu (60.Tothăzan), Cocoară, Paleoca, Savu, Cobârzan, Bria (80. Selegean), Ititesc.

Szabó Antal
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére