Navigáció: Kezdőlap / Sport / Alábbhagyott a Lendület Szászrégenben

Alábbhagyott a Lendület Szászrégenben

A labdarúgó harmadosztály V. csoportjának tizenkettedik játéknapján az Avântul otthoni pályán a Fehér megyei Kudzsiri Metalurgistul ellen lépett pályára, és újabb vereséget szenvedett. Az ismételten kiábrándító teljesítmény láttán immár eléggé egyértelműnek tűnik, hogy Răzvan Dan tanítványainak nem igazán fekszik a pályaválasztói szerep: a régeniek mérlege az elmúlt három, hazai pályán rendezett találkozón valósággal lesújtó: két vereség és egy döntetlen, egyetlen árva pontocska a lehetséges kilencből, noha az ellenfelek korántsem voltak félelmetesek!

A mérkőzés 3. percében a vendégcsapat máris veszélyt teremtett Bucin kapujának előterében, ezzel is jelezve, hogy nem csupán kirándulni érkeztek a hegedűk városába: ekkor Bold hajszálpontos jobb oldali beadását követően Itu kecsegtető pozícióból mellélőtt. Noha az összecsapás első negyedórájában kiegyensúlyozott volt a játék, csupán a kudzsiri gárda veszélyeztetett. A 10. percben ugyancsak Itu betört a büntetőterület jobb oldalán, egyedül nézhetett farkasszemet Bucin kapuvédővel, ám a Fehér megyeiek középpályása képtelen volt „megszelídíteni” a labdát. A vendégek remek játéka és gólhelyzetsorozata tovább folytatódott, s mindössze bő egy perc leforgása alatt két hatalmas gólszerzési lehetőséget is kidolgoztak: a 20. percben Păcurar csak a kapussal állt szemben, mintegy 12 méterről lőtt, és a labda a jobb alsó kapufával találkozott, majd ezt követően a mindössze 18 esztendős Casian néhány méterről küldött, jól helyezett lövését Bucin a keresztléc alól hatalmas bravúrral szögletre tolta. A halvány teljesítményt nyújtó szászrégeniek első említésre méltó helyzete a 27. percig váratott magára: ekkor Bujor kitűnő passza után Stavilă ziccerben találta magát, mintegy 8 méterre a kaputól, ám Anton szenzációsan hárított. A 34. percben Covaciu távoli lövéssel próbálkozott, ám a labda jócskán fölészállt. Az összecsapás 40. percében, a játék képe alapján a kudzsiriak teljesen megérdemelten vezetést szereztek: a csupán 18 éves Robert Dicut szépségdíjas, látványos lövéssel bevette Bucin kapuját: 0-1.

Térfélcsere után, mindjárt a 46. percben Dohotariu kecsegtető szögbe került, ám lövése célt tévesztett. A 63. percben Neagu lőtt, ám Bucin könnyedén hárított. Két perccel később Pop jobb oldali beívelését Bujor mintegy 10 méterről a kapu fölé fejelte. A 68. percben ismét Avântul-gólhelyzetet jegyezhettünk, ekkor egy tetszetős Truţa–Bujor összjáték után a fiatal G. Chirilă 14 méterről a bal kapufa mellé lőtt. A vendégek veszélyes ellentámadásokat dolgoztak ki. A 70. percben egyik ilyen jellegű akció végén Săuca remekül továbbított Dicuhoz, aki lesgyanús szituációban az üres kapu torkából a hálóba kotorta a labdát: 0-2. Mivel Ungvári Levente hídvégi partjelző zászlaja nem lendült a magasba, így a találatot a hazaiak heves tiltakozása ellenére Kemenes Norbert nagybányai játékvezető érvényesnek könyvelte el. A vitatott körülmények között született találat feltüzelte a házigazdákat, és mindössze három perc elteltével a régeniek fáradhatatlan csapatkapitánya, Truţa lefaragott az Avântul kétgólos hátrányából: 1-2. Noha a mérkőzés hajrájában Dan Răzvan legénysége többet támadott, nyomást gyakorolva Anton, majd a 87. perctől Banică kapujára, az egyenlítésért indított elszánt küzdelem végül eredménytelennek bizonyult. Sőt a 80. percben a Fehér megyeiek nagyon közel álltak a harmadik gól megszerzéséhez: Săuca pontosan továbbított Păcurarhoz, aki ajtó-ablak helyzetben lőhetett, ám a régeniek hálóőre kivételes reflexszel hárított!

Annak dacára, hogy a 75. perctől a vendégek nagyon idegesítően és gyerekesen húzták az időt, a Metalurgistul szászrégeni győzelméhez nem férhet semmiféle kétség. A szászrégenieket illetően: az eddigi csupán két győzelem (mindkettő hazai pályán született), a mindössze 13. pozíció a tabellán majdnem mindent elárul a csapatról: „vékony” tervek, ennek megfelelő játékoskeret, s ennélfogva kiábrándító eredmények! Szászrégenben immár tíz kerek esztendeje az Avântult illetően sem komoly, megvalósítható elképzelés, sem konkrét jövőkép nincs!

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 12. forduló: Szászrégeni Avântul – Kudzsiri Metalurgistul 1-2 (0-1)

Szászrégen, Avântul-pálya, borús, esős idő, mintegy 150 néző. Vezette: Kemenes Norbert (Nagybánya) – Ungvári Levente (Hídvég), Biró Zsolt (Bölön). Ellenőr: Ion China (Nagybánya), Monica Rigó (Kolozsvár).

Gólszerzők: F. Truţa (73.). illetve R. Dicu (40., 70.).

Szászrégeni Avântul: Bucin – Inţa (58. Laczkó), Pop, D. Chirilă, Truţa, Horvath (46. L. Moldovan, 82. Crişan), Covaciu, Potor, C. Chirilă, Stavilă, Bujor.

Kudzsiri Metalurgistul: Anton (87. Banică) – Grozav, Dohotariu, Radu, Dicu (90+2. Contra), Săuca, Casian, Bold, Păcurar, Neagu, Itu (79. Şuteu).

Szabó Antal

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére