Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Sunnyogás van az RMDSZ-nél, Iohannist támogatnák a második fordulóban, de nyíltan nem merik kimondani

Sunnyogás van az RMDSZ-nél, Iohannist támogatnák a második fordulóban, de nyíltan nem merik kimondani

Nincs merszük egyenesen kiállni egyik jelölt mellett sem, de azért HunoЯ elmondta, hogy ő kire szavaz.

HIRDETÉS
Mivel az RMDSZ-t sem Klaus Iohannis, sem Viorica Dăncilă nem kereste meg az államfőválasztás első fordulója óta eltelt napokban, egyikük támogatására sem tudják biztatni választóikat. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a Szövetségi Állandó Tanács szerdai ülése után mondta ezt Kolozsváron.

Amint az várható volt,

respekt ide vagy oda, az RMDSZ nem tud semmi okosat mondani választóinak
(az ő szóhasználatukkal: az erdélyi magyarságnak), ezért HunoЯ csak annyit tudott röviden elmondani, hogy az erdélyi magyar emberekre bízzák, hogy elemezzék, majd döntsék el okosan, józan eszük szerint, hogy kire szavaznak a második fordulóban (amivel nyilván az is jár, hogy majd vállalják is döntésükért a felelősséget, mert az RMDSZ nem fogja).

Ámde azt is hangsúlyozta az RMDSZ 3,9 százalékos államelnökjelöltje, hogy azért el kell menni szavazni, mert igen fontos, hogy alakítsuk a dolgok menetét. Vagyis az üzenet: menjetek szavazni és szavazzatok akire akartok.

Na de most jön a csavar: egy újságíró kolléga megkérdezte HunoЯtól a sajtótájékoztatón, hogy Iohannis és Dăncilă közül kit tart alkalmasabb elnöknek. Ő erre nem tudott válaszolni, mert ez egy „megválaszolhatatlan kérdés” (értsd: mindkettő rossz), de azt azért elmondta, hogy a második fordulóban ő maga az Európai Néppárthoz tartozó jelölt neve mellé üti majd a pecsétet a szavazófülke magányában. Aki viszont nem Dăncilă, hanem… tessék rájönni kizárásos alapon.

Szóval hahó, RMDSZ-támogatók, teccikérteni az üzenetet?
HIRDETÉS
Nézzük csak: mindenki szavazzon józan esze, belátása szerint, az RMDSZ nem fogja senkinek megmondani, kire, de azért khm.. jó lenne, ha mindenki khm… Klaus Iohannisra szavazna (arra a Iohannisra, akit az RMDSZ a kezdetektől fogva utál és öt éve gyaláz, ahol ér).

Világos, mi?

Fsandor
Főtér.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére