Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Épül a nagypiaci csarnok Szászrégenben

Épül a nagypiaci csarnok Szászrégenben

Az Országos Beruházási Társaság (CNI) befektetéseként épül a szászrégeni központi piac csarnoka. A 6.830.000 lej összértékű építkezést több mint egy éve kezdték el, de lassan haladnak vele. Hol bürokratikus, hol finanszírozási okok miatt akadozott a munka.
A jelenlegi állás szerint az átadási határidőt biztosan meghaladják. Ez kellemetlen a piac környékén lakóknak, ugyanis az utcára költözött a hétvégi piac, így tovább kell tűrniük, hogy időnként lezárják a forgalmat, és a járdákat is elfoglalják a kereskedők. Márk Endre alpolgármester szerint valószínűleg a jövő év közepén adja át az építtető a létesítményt a városnak. Jelenleg a lemezpaneleket szerelik a vastraverzekre. A ”falazással” azonban még a fele sem készül el, mivel a szerződés szerint a kivitelezőnek kulcsrakészen kell átadnia a csarnokot, épületgépészettel, a szabályoknak megfelelően kialakított beosztással (külön helyiség a tejtermékeknek, a húsnak, a zöldségnek stb.). A polgármesteri hivatal a csarnok körüli parkolóhelyeket kell rendbe tegye. A területrendezést csak a munkálatok befejezése után végezhetik el.

Az alpolgármester aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a piacot nem tudják naponta működtetni, mivel általában hétvégén látják el áruval. Abban is gondolkodtak, hogy a környékbeli gazdákkal, gazdaszervezetekkel egyfajta terménybegyűjtő és -értékesítő központként működtessék, ehhez meg kell találni a megfelelő szervezeti és jogi formát. Az tény, hogy az új beruházás csak akkor lesz gyümölcsöző, ha a csarnokot a legnagyobb hatékonysággal működtetik. De mindezekről valószínűleg csak a jövő év második felében döntenek.

Vajda György
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére