Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Kutyaszilveszter

Kutyaszilveszter

Amíg nem volt petárda, ostorokkal csattogtattak, egyszerre többel. Meg lövöldöztek. Régen néha ágyúkkal is. Egyszerre többel.
Kedves “állatvédők”, pontosabban orvaceznórai magasságokba emelt posztokat agyatlanul osztogatók! Az nem zavar titeket hogy agyontenyésztett, őseire már kicsit sem hajazó kutyát dédelgettek? Hogy nektek köszönhetően nincsenek kutyák, mert teljesen megváltoztattátok a kutyák eredeti valóját? Lakásban tartjátok, ruhákban, csilivili cicomával, ami a legnagyobb állatkínzás, ami csak létezik, közben meg ti vagytok a nagy megmondó állatvédők?

Naponta néhányszor engeditek valós környezetükbe a kutyákat, és nagyjából azt csináljátok vele mint a 16 éves gyereketekkel, aki nem tudja eldönteni, fiú-e vagy lány. Szerencsétlen ötvenkilós eb meg éli a plüssmacik életét. Nem kutyával ÉLEK, hanem kutyát TARTOK, annak megfelelően, ahogy több mint tízezer évig tartották. Ebben az is benne van, hogy igényeinek megfelelően etetem, nem trendi vegánul.

Ha barátra van szükségem, embertársamban keresem azt. Az ember az ember, a kutya pedig kutya. Az embert emberként tisztelem, a kutyát pedig kutyaként. A tisztelet pedig azt is jelenti, hogy nem kezelem másnak, mint ami. És mindezek után bátran ki merem jelenteni, hogy boldogabb az én kutyám, mint a sok panelba kényszerített cuki agyontutujgatott akármi.

Az elmebeteg durrantgatónak, petárdát kertbe hajigálónak el kell törni a kezét. Fizesse utána pluszban ő a kutya rehabját. Nem olcsó… A kutyát pedig apró kölyökkortól szocializálni illenék, és nem gyerekpótléknak kezelni. Akkor nem tojna maga alá villámlástól, durrogástól, de még porszívótól is.

Ha lelkileg sérült mentett eb, aki nehezen, időigényesen szocializálható már csak, azzal meg üljön otthon gazdi a seggén, ha már kellett a kutya. Amúgy meg az örökbe adásnál nem csak a lóvét kellene beszedni, de esetleg kötelezni a cseppfolyóssá váló emberi lényt a kutya nevelésére. Lehet utálni, de miért alapjog a kutyatartás? Agyhalott világ…

Az is kérdés, miért remegnek az emberek a szilveszterért, miért kötelező azon a napon bulizni, berúgni, okádni, alpárian viselkedni. És mindezekért mondjuk otthon hagyni egyedül a kutyát.

Varga Moncsi

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére