Navigáció: Kezdőlap / Sport / Idegenben győzött az Avântul

Idegenben győzött az Avântul

Villámrajtot vett Maros megye egyetlen harmadosztályú labdarúgó-csapata, az Avântul. A szászrégeniek Székelyudvarhelyen kezdték a tavaszi idényt, és 3-0-s idegenbeli sikert arattak.

Az első félidőben nem sok érdemleges történt, noha egy-egy helyzet mindkét kapu előtt kimaradt, azonban szünet után a ritmus felgyorsult a mérkőzésen.

Az 52. percben a játékvezető büntetőt ítélt a házigazdák javára, azonban Hodgyai lövését Bucin hárította. Lélektani pillanat volt, mert teljesen összeomlott az udvarhelyi csapat, és a 65. percben Chirilă egy szöglet után a hálóba fejelt. A mérkőzés sorsa a 77. percben pecsételődött meg, amikor a vendégcsapat Harkó buktatásáért tizenegyeshez jutott, és azt Murar értékesítette.

A harmadik gól volt egyben a leglátványosabb, bár a lényegen sokat nem változtatott. Murar vette észre a 83. percben, hogy Tudose mélyen kijött a kapujából, és a félpályáról átívelt az udvarhelyi hálóőrön.

A szászrégeni csapat ezzel a sikerrel 22 pontos, és egy lépéssel közelebb került ahhoz a célkitűzéshez, amelyet Dan Răzvan edző fogalmazott meg a visszavágók megkezdése előtt: az első hat közé kerüléshez. Az Avântul az idénybeli első hazai mérkőzését pénteken 15 órától játssza, amikor egy igen kényelmetlen ellenfelet, a Kolozsvári Sănătateát fogadja.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 16. forduló: Székelyudvarhelyi FC – Szászrégeni Avântul 0-3 (0-0)

Székelyudvarhely, városi stadion, vezette: Kemenes Norbert.

Gólszerzők: S. Chirilă (65.), Murar (77. – büntetőből, 83.)

Székelyudvarhely: Tudose – Kovács (46. Barta), Potecu, Bucur, Berkeczi – Mitra, Țepeș, Jakab (61. Nemeș), Vékás (46. Marucza), Takács (66. Szőcs) – Hodgyai.

Avântul: Bucin – Suciu, Moldovan, Merdariu, Truță, P. Luca, S. Chirilă, Stavilă, Covaciu, L. Moldovan, Murar. Csereként kaptak szerepet: Roșca (46.), Harkó (53.), C. Chirilă (67.), Laczkó (86.).

Bálint Zsombor

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére