Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Kétnyelvű táblákat szereltek fel Szászrégen környékén

Kétnyelvű táblákat szereltek fel Szászrégen környékén

Örvendetes, hogy a Maros Megyei Tanács odafigyel a kétnyelvűség alkalmazására az alárendeltségében található utakon is: az utóbbi időben egyre több táblán jelennek meg magyar nyelven is a helység- vagy helynevek.
Egyébként a megyei tanács 2018–2019-ben hét kétnyelvű, megyehatárt jelző táblát szerelt fel, továbbá 45 helységnévtáblát cserélt le (minden esetben kétnyelvűeket szereltek fel a helyükre), tíz táblán pedig folyó- és patakneveket tüntettek fel magyar nyelven is.
A megyei utak mentén 2018-ban elkezdték a fém szalagkorlátok cseréjét és pótlását. Eddig összesen 1872 méternyit szereltek fel a 135 (Marosvásárhely–Sóvárad), 135A (Havadtő–Jobbágytelke), 142 (Balavásár–Dicsőszentmárton), 151A (Mezőméhes–Mezőbánd), 152A (Radnót–Mezőbánd), 153B (Marossárpatak–Faragó), 153 C (Görgényoroszfalu–Laposnya), 153H (Görgényhodák–Erdődubistye), 154A (Szászrégen–Déda), 154E (Szászrégen–Görgényszentimre), 154G (Mezősámsond–15E országút) megyei utakon.
Ahogy az időjárás megengedi, máris elkezdenék az idei kátyúzásokat is a megyei utakon. A szászrégeni övezetben a Probicons Kft. nyerte el a kivitelezés jogát.

Gligor Róbert László
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére