Elkészült a Szászrégen – Marosvásárhely közötti kerékpárút egy része

A Borbély László fejlesztési miniszter által vezetett szaktárca pályázati kiírására még 2010-ben elkészült annak a kerékpárútnak a terve, amely Gernyeszeget Körtvélyfájával köti össze. Mivel a nyomvonalon levő terület akkor még nem volt az önkormányzat tulajdonában, nem sikerült megnyerni a támogatást. Az ötletről azonban nem mondtak le, és miután a terület átkerült a polgármesteri hivatalhoz, újra elővették. Tavaly decemberben térkövet vásárolt a hivatal, ebből az idén tavasszal létrehozták a nyomvonalat. Nemcsak a kerékpárosok, hanem a gyalogosok is használhatják ezt az utat, mivel a két község közötti európai út mentén nem volt járda, és nagyon sokan járnak gyalog a két település között. Még elmaradt a világítótestek kihelyezése – a vezetékek már a földbe kerültek –, és lesznek helyenként padok és fák is. Ezenkívül a péterlaki patak fölött, a főúttól 10 méterre egy újabb kis hidat építenek, ahol biztonságosan lehet majd közlekedni.

Kolcsár Gyula polgármester elmondta, petelei kollégája felajánlotta, hogy folytatná a kerékpárutat a községe irányába, és azt sem tartja kizártnak, hogy Szászrégenig kiépítik alternatív közlekedési eszközként. A Maros menti LEADER egyesület vezetője szerint arra is pályázhatna Nagyernye és Marosszentgyörgy, hogy a másik irányba Marosvásárhelyig eljusson az út, és hosszú távon talán azon is lehetne gondolkodni, hogy a turis-táknak a Maros völgyéig húzódó kerékpárutat alakítsanak ki. Az első lépést Gernyeszegen megtették.

Vajda György
Népújság

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

Marosvásárhelyen, a 2-es számú járóbeteg-rendelőnél is leadhatók. Lejárt szavatosságú gyógyszerek.

Július elsejétől Marosvásárhelyen, a Maros Megyei Klinikai Kórházhoz tartozó 2-es számú járóbeteg-rendelő székhelyén is leadhatja …