Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Ügyfélfogadás az útlevélosztályon

Ügyfélfogadás az útlevélosztályon

Online időpontfoglalás
A szükségállapot feloldását követően május 18-ától újra fogadják az ügyfeleket a marosvásárhelyi útlevélosztály székhelyén is. Maros megyében egyelőre csak a megyeszékhelyen lehet az elektronikus és egyszerű, ideiglenes útlevélkérelmet benyújtani online időpontfoglalást követően.

Az ügyfelek a www.pasapoarte.mai.gov.ro honlapon, valamint a prefektúrák honlapján található munkaprogram szerint és a www.epasapoarte.ro platform révén kérhetnek időpontot az ügyintézéshez. Az útlevélkérelmezők az online programálás és a személyazonossági adatok ellenőrzését követően léphetnek be a közintézménybe. Azok, akik az elkészült útlevelet szeretnék átvenni, a bejáratnál fel kell mutassák a nyugtát, amit a kérelem benyújtásakor kaptak, és az eredeti személyazonossági igazolványukat. Az ügyfeleknek kötelező a kért időpontban megjelenni, hogy a várakozási időben ne gyűljenek fel sokan a zárt térben.

Az óvintézkedések nyomán hét percről tíz percre nőtt az online programálások közötti idő, hogy két ügyfél fogadása közötti idő alatt a szükséges fertőtlenítéseket elvégezhessék. Az elektronikus útlevél kézbesítéséhez a futárszolgálat igénybevétele ajánlott, amelynek költsége 8 lej+héa, előnye azonban, hogy az országban a megadott lakcímre szállítják az okmányt.

Az egyszerű, ideiglenes útlevelet nem lehet futárszolgálattal kézbesíteni. A 14 év alatti kiskorú számára annak jelenléte nélkül is beadható a kérelem, feltétel két darab 3,5 x 4,5 cm-es aktuális színes fotó.

A szükséges dokumentumokról az érdekeltek a https://ms.prefectura.mai.gov.ro honlapon tájékozódhatnak.

Védőmaszk ügyfélnek és személyzetnek

A SARS-CoV-2 vírus terjedésének megelőzése érdekében tiszteletben kell tartani az alábbi óvintézkedéseket:

– védőmaszk használata az ügyfelek és a személyzet számára egyaránt

– minden kérvény átvétele előtti fertőtlenítés

– az 1,5 méter távolság betartása.

Az útlevélosztály munkarendje – kérelmezés és kibocsátás –: hétfőtől csütörtökig 8.30–18.30, pénteken 8.30–16.30 óra között. A panaszosokat hétfőtől péntekig 9–11 óra között fogadják.

A megyében lévő munkapontokon – Szászrégenben, Segesváron, Dicsőszentmártonban – szünetel az ügyfélfogadás.

Bővebb felvilágosítással a volt Kossuth/Călăraşilor utca 26–28. szám alatt, a 0265/260-475 vagy a 0265/265-494-es telefonszámon, illetve a pasapoarte@prefecturamures.ro e-mail-címen szolgálnak.

Szer Pálosy Piroska
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére