Navigáció: Kezdőlap / Sport / Szászrégeni kosárlabda csapat a döntő tornán.

Szászrégeni kosárlabda csapat a döntő tornán.

Négy csapat a megyéből a döntő tornákon

Közzétette a Román Kosárlabda-szövetség azoknak a csapatoknak a listáját, amelyek részt vehetnek az augusztusra tervezett döntő tornákon az ifjúsági bajnokságokban. Ezek között három marosvásárhelyi és egy szászrégeni csapat is található. A legutóbbi döntés értelmében a bajnokságok márciusi felfüggesztésekor a rangsorban legjobban álló nyolc csapat részvételével korosztályonként megrendeznék a döntő tornákat, ellentétben a felnőttbajnokságokkal, amelyeket véglegesen berekesztettek.

A szövetség elnöke magyarázatot is fűzött a döntéshez. Horia Păun elmondta, minden bajnokságot kívánatos a pályán befejezni, a felnőttek esetében azonban ez kivitelezhetetlen, tekintve, hogy május végén lejártak a szerződések a játékosokkal, a csapatok jelentős mértékben támaszkodnak az idegenlégiósokra, akiknek a többsége hazautazott, és lehetetlen lett volna a jelenlegi helyzetben visszahozni őket. Különösen a nyári időszakra nem, amikorra remélhetőleg lehetségessé válik a mérkőzések megszervezése. Más a helyzet az ifjúságiakkal, hiszen a csapatokat helyi játékosok alkotják, elsöprő többségben azokban a városokban élnek, ahol a csapat is működik, így nekik nem okoz nehézséget, hogy nyáron pályára lépjenek, akár szabadtéren is, ha más lehetőség nem adódik.

Marosvásárhelyről a fiúknál az U14-es korcsoportban a Sportlíceum csapata vehet részt a döntő tornán, míg a lányoknál három csapat is érdekelt a megyéből. U16-ban a Szászrégeni Lucian Blaga líceum, U15-ben a Marosvásárhelyi CSM, míg U13-ban a Marosvásárhelyi Gladius indulhat a döntő tornán.

Bálint Zsombor
Népújság
A kép illusztráció.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére