Kiállítás, kabaréba illő jelenet és vereség Szászrégenben

A Kolozsvári Sănătatea volt Szászrégen vendége az elmúlt hétvégén a 3. ligás labdarúgó-bajnokságban. Az utóbbi három-négy évben a hazaiak mindig felülmúlták a Szamos-partiakat, ezúttal azonban megszakadt az Avântul győzelmi sorozata.

A párharc gyakorlatilag 0-1-ről rajtolt, hiszen a 3. percben Raul Ciupe pontosan elvégzett jobb oldali szögletéből az örökifjú Tilincă mintegy 6 méterről, védhetetlenül Bucin hálójába továbbított. A kapott gól után a házigazdák nem találtak magukra. Annak ellenére, hogy többet birtokolták a labdát, nem jelentettek veszélyt a tapasztalt Lăzăreanu kapujára. Közben a vendégek okosan ellentámadtak, és a 22. percben kis híján megduplázták az előnyüket: Ciupe 25 méteres boltíves rúgásánál azonban Bucin résen volt, és szögletre mentett. A vendéglátók mezőnybeli fölénye a 36. percben érett góllá: ekkor Cristi Chirilă lövését a vendégek még blokkolták, ám a játékszer Harkóhoz került, aki a büntetőterület közepéből higgadtan a kolozsvári kapuba lőtt, kiegyenlítve az állást, egyúttal megszerezve első találatát az Avântul színeiben. Az első félidő hajrájában a Nyárádtőről visszatért Bujor nagyon közel állt a vezető gól megszerzéséhez, ám a csatár mintegy 13 méteres helyezett lövését a vendégek kapusa hatalmas bravúrral szögletre hárította, a játékvezető pedig véget vetett az első félidőnek. Mivel a sarokrúgást nem végezhették el, a hazaiak igencsak lobbanékony edzője számonkérte a románkékesi sípmesteren a döntést, mire az piros lapot mutatott fel Răzvan Dannak! Noha a játékvezetőnek (aki bár ítéleteivel nem befolyásolta az eredményt, de el kell mondani, hogy nem volt valami csúcsformában) valószínűleg igaza volt, hiszen az előre bejelentett hosszabbítás lejárt, a szabályzat szellemében megadhatta volna a pár másodperces ráadást, és engedélyezhette volna a sarokrúgás elvégzését, így nem öntött volna olajat a tűzre.

A második játékrész 1. percében javíthattak volna a hazaiak: Chirilă egyedül vezette rá a labdát a vendégek kapujára, ám a célterülettől mintegy 11-12 méterre – rendkívül kínos módon – egyszercsak elhagyta a pöttyöst… A házigazdák tovább veszélyeztettek, s az 52. percben újabb hatalmas ziccert jegyezhettünk, Bujor azonban elkönnyelműsködte: ahelyett, hogy lövéssel folytatta volna cselsorozatát, inkább lehuppant a Sănătatea kapujától mintegy 6-7 méterre, és büntetőt reklamált. De hoppon maradt, mert a játékvezető sípja (teljesen jogosan) néma maradt. A szászrégeniek a továbbiakban is nyomást gyakoroltak a kolozsvári kapura, ám a kaotikus, sokszor kapkodó akciók túlnyomó többségében nem volt átütőerő. A vendégek okosan hárították a támadásokat, s olykor veszélyesen kontráztak. A 64.percben Tilincă lövéssel kísérletezett, ám Bucin könnyedén védett. Egy perccel később az aktív Harkó lendületesen lódult meg a bal szélen, ám zárt szögből jócskán fölébombázott. A 70. percben Bujor kitűnő kiugratását követően Cristi Chirilă jó szögből lőtt, ám a tapasztalt Lăzăreanu ismételten a helyzet magaslatán volt, szögletre mentett. Alig négy a perccel később a kihagyott Avântul-helyzet megbosszulta magát: C. Petruș bal oldali beívelését a fiatal Dioșan zavartalanul, mintegy 4-5 méterről a kapuba „bólintotta”:

1-2.

A gól után a házigazdák az egyenlítésért hajtottak, ám sikertelenül. Kitartó igyekezetük dacára a mérkőzés hajrájában nem sikerült kialakítaniuk egyetlen említésre érdemes gólszerzési lehetőséget sem, miközben a „zöld vírusok” mindent bevetettek a három bajnoki pont megőrzéséért. Így a harmadik hosszabbításpercben kabaréba illő jelenetet láthattunk: a vendégek 39 esztendős hálóőre látványosan a fejéhez, majd füléhez kapott, mintha valaki koponyán vágta volna vagy füstbombával vették volna célba! Természetesen erről szó sem volt, a játékvezető az elképesztő produkciót sárga lapos figyelmeztetéssel büntette. Azonban az idő eltelt, a kolozsvári sikert pedig rövidesen szentesítette a hármas sípszó.

A kudzsiri súlyos vereség után a szászrégeni gárda újabb kudarcot könyvelhetett el, ezúttal hazai pályán. Avântul, ideje lenne felébredni!

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, IX. csoport, 5. forduló: Szászrégeni Avântul – Kolozsvári Sănătatea 1-2 (1-1)

Szászrégen, Avântul-pálya, kellemes, napsütéses időjárás. Vezette: Răzvan Necrici (Románkékes) – Bogdan Gireadă, Lakatos Rareș (mindketten Nagyvárad). Ellenőr: Leontin Moga (Zilah), Petru Meterciuc (Németvásár).

Gólszerzők: Harkó (36.), illetve Tilincă (3.), Dioșan (74.).

Avântul: Bucin – Baki (80. Suciu), Bugnar, Merdariu, Truța, Luca, Chirilă (73. Chirtes), Harkó, Covaciu, Murar, Bujor.

Sănătatea: Lăzăreanu – Urcan, Matei, Creț, Oltean (69. Dioșan), Ciupe (55. Szőllősi), Tilincă (80. Hoca), Șmulea, C. Petruș, A. Petruș, Ceaca.

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …