A hazai pálya „átka”

A 3. labdarúgóliga tizenharmadik játéknapján a szászrégeniek a feljutási álmokat dédelgető Kudzsiri CSO gárdáját látták vendégül, és nem várt vereséget szenvedtek.

A kitűnő időjárási viszonyok közepette lezajlott találkozót a házigazdák ígéretesen kezdték: mindjárt a 2. percben C. Chirilă kecsegtető szögből lőhetett kapura, ám a kísérlet pontatlanra sikeredett, a pöttyös jócskán fölé landolt. Hat perccel később ugyancsak a szászrégeniek fiatal középpályása lőtt fölé egy 18 méterről megítélt szabadrúgásból. Az összecsapás jó iramban folyt, mindkét csapat lendületesen támadott. Egyik ilyen akció végén Lupu egy bal oldali beadást követően közvetlen közelről Bucin hálójába „bólintott”, ám a partjelző intésére a zilahi játékvezető lesállás miatt ervénytelenítette a találatot. A kudzsiri együttes jó nívójú futballal rukkolt elő, eléggé magabiztosan, okosan és olykor tetszetősen játszva. A 30. percben Cocan jobb oldali, távoli lövését Bucin kapuvédő magabiztosan hárította. A 34. percben a házigazdák megszerezték a vezetést: C. Chirilă lendületesen robogott el a bal szélen, betört a büntetőterületre, s mintegy 11-12 méterről megcélozta a kaput, lövése kissé megpattant egy ellenfelen, s a játékszer a háló közepében kötött ki (1-0). Az első felvonás hajrájában a vendégcsapat nagyon közel állt az egyenlítő gólhoz, amikor Păcurar a jobb szélről, mintegy 22-23 méterről lőtt, ám a bődületes erejű, látványos kísérlete kapufát ért (43.)… bizonyára még most is rezeg a léc.

Térfélcserét követően, a 48. percben, a kudzsiriak kiegyenlítették a mérkőzés állását: egy villámgyors ellentámadás során Boldea pár méterről a jobb kapufát találta el, a kipattanó labda Dușmanuhoz kerül, aki a hálóba továbbított (1-1). Az Avântul ezután magához ragadta a kezdeményezést, s Bujor révén két alkalommal is közel került a vezető találat megszerzéséhez, ám a régeniek csatára centiméterekkel mellé lőtt a 62. és a 67. percben is. És ahogyan az a labdarúgásban általában lenni szokott, a kihagyott gólhelyzetek megbosszulták magukat: a 77. percben Păcurar hajszálpontosan elvégzett bal oldali szögletét Dohotariu 6-7 méterről zavartalanul a hazaiak kapujába fejelhette (1-2). Noha a találkozó végkifejletében az Avântul megpróbált egyenlíteni, a kísérletek kudarcba fulladtak, hiszen a támadások pontatlanok voltak, illetve amikor lehetőségük nyílt rá, a kudzsiriak okosan birtokolták a labdát, és ha lehetett, húzták az időt. Mindent elkövettek a minimális különbségű, ám három értékes bajnoki pontot érő előny megőrzéséért.

A szászrégeniek egy kielégítő első, majd egy halvány második játékrészt követően ismételten pontokat veszítettek hazai környezetben. Ez a tény azonban már régen nem újdonság számukra. Tavasz és végre szép idő lévén, jókedvünk dalra fakaszt: tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom, talán edzőt is mást választ, virágom, virágom…

Jegyzőkönyv
Labdarúgó 3.liga, IX. csoport, 13. forduló: Szászrégeni Avântul – Kudzsiri CSO 1-2 (1-0)
Szászrégen, Avântul-pálya, mintegy 100 néző, napsütéses időjárás. Vezette: Răzvan Lădar (Zilah) – Marius Matica (Nagyvárad), Ludovic Zifceac (Élesd). Ellenőr: Somolyák István ( Székelyudvarhely), Dan Jiga (Beszterce).
Gólszerzők: C. Chirilă (34.), illetve A. Dușmanu (48.), A. Dohotariu (77.).
Avântul: Bucin – Pop (70, B. Stavilă), Merdariu, Baki, Truța, S. Luca (84. Z. Crișan), C. Chirilă (80. Șerbănați), Harkó, Covaciu, Murar, Bujor.
Kudzsir: Toilă – Grozav (64. Săuca), Dohotariu, Vladia, Dușmanu, Păcurar, Rus, Boldea, Cocan (71. Taban), De Freitas, Lupu.

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …