Navigáció: Kezdőlap / Sport / Megkérdőjelezhető vendégsiker született a Maros megyei rangadón

Megkérdőjelezhető vendégsiker született a Maros megyei rangadón

A labdarúgó harmadosztály negyedik játéknapján, a hegedűk városában a megyénket képviselő csapatok néztek egymással farkasszemet. Mint majdnem mindig, ezúttal is szikrázott a mérkőzés, ugyanis mindkét együttesben óriási volt az ambíció, valamint a bizonyítási vágy. A találkozót nagy érdeklődés övezte, mintegy 500 néző foglalt helyet a városi stadion lelátóin.

Az első félidő jó iramú, küzdelmes, gólhelyzetekben bővelkedő játékot eredményezett. Már az összecsapás rajtján észlelhető volt, hogy kemény küzdelemre van kilátás, hiszen minden labdáért ádáz csatározás folyt. A Maros megyei rangadót a vendégek kezdték jobban, Dan Stupar tanítványai határozott támadásokat vezettek. A tordaiakhoz hasonlóan a nyárádtői gárda is viszonylag könnyen került Bucin kapujának előterébe. A mérkőzés első húsz percében a nagyon aktív és technikás Toboșarué volt a főszerep: a 10. percben erőtlenül lőtt kapura, majd négy perccel később egy jó lövést Bucin csak kiütni tudott, a kipattanót a nyárádtői kecsegtető szögből fölé bombázta. A találkozó 18. percében a vendégek megszerezték a vezetést: tetszetős összjáték végén a játékszer Toboșaru elé került, aki 6-7 méterről zavartalanul és higgadtan a házigazdák hálójába továbbított (0-1). Említésre méltó, hogy a gól előtt a szászrégeniek emberhátrányban voltak, hiszen egy durva koccanás következtében az Avântul középhátvédje, Hasnaș percekig ápolásra szorult a pályán kívül, miután igencsak vérzett a szemöldöke közelében. Ennél a fontos mozzanatnál a sepsiszentgyörgyi sípmester úgy tett, mintha mi sem történt volna… A vendégek találata után a régeniek viszonylag rövid időn belül magukra találtak, kiegyensúlyozva az összecsapást. Stoica Vili gárdájának elszánt támadójátéka konkrét gólszerzési lehetőségekben is megmutatkozott: a 21. percben Raul Suciu távoli lövése elkerülte Feier kapuját, majd további szikrázó jelenetek következtek a mindössze 18 esztendős hálóőr számára: a 24. percben a remekül teljesítő C. Chirilă 7-8 méternyiről lőtt, ám Feier nagyszerűen hárított, majd Vrabie közeli fejesét a vendégkapus a léc alól óriási bravúrral szögletre tolta. Az Avântul nagy helyzetsorozata a 28. percben ért véget, amikor Harkó a büntetőterület jobb oldaláról közelről lőtt, ám a nyárádtői kapuvédő ismételten verhetetlennek bizonyult, nagyszerű közbelépésének köszönhetően a hazaiak csupán egy jobb oldali szöglethez jutottak. Szünet előtt pedig Hăjmășan ígéretes pozícióból mellé lőtt (45+1.), így a vendégek vonultak szünetre gólelőnnyel.

A második felvonás a kiegyensúlyozottság jegyében vette kezdetét. Tíz perc elteltével azonban az Unirea 2018 nagyon közel állt előnye megduplázásához: egy pontos jobb oldali beívelést követően Savoaia csupán egy méterről rosszul fejelt kapura, és ahogy a fociban általában lenni szokott, 0-2 helyett az 59. percben 1-1-re módosult az eredményjelző: kihasználva Feier elhamarkodott, rossz ütemű kimozdulását, a szemfüles Daniel Popa mintegy 15 méterről okosan átemelte a pöttyöst a fiatal vendégkapuson (1-1). A hazaiakat felvillanyozta az egyenlítő találat, és a 67. percben Harkó újabb ígéretes lövőhelyzetbe került, ám a kísérlete jócskán fölé szállt. Ezek után szűk két perc leforgása alatt két kulcsfontosságú mozzanatnak lehettünk szemtanúi: a 69. percben a sepsiszentgyörgyi játékvezető habozás nélkül kiállította Murart. Alig egy percre rá, egy jól kidolgozott ellentámadást követően, az 1. ligában is több csapatnál megfordult Victor Astafei révén vezetéshez jutottak a vendégek, csakhogy a gólt megelőzően Ungvári Levente hídvégi partjelző zászlaja másodpercekig állt a levegőben, lesállás miatt, amit azonban a játékvezető figyelmen kívül hagyott. A fiatal partjelző kissé zavartan ugyan, ám végül leengedte a zászlót. Ahogyan az várható volt, a házigazdák körülállták Ungvárit, aki egy bő percig eléggé megszeppenten magyarázkodott, majd egy Moldoveanu–Ungvári párbeszédet követően a középbíró érvényesítette a gólt (1-2). Noha a szabálytalanság nem minősíthető teljesen egyértelműnek, a lesállás gyanúja igencsak fennáll. Ennélfogva a találkozó végeredményének a befolyásolása is…

A történtek nyomán a mérkőzés második felében többször is elszabadultak az indulatok, így kemény, sőt durva szabálytalanságokban sem volt hiány. A nyárádtőiek esetenként egyhén provokáltak, s a nagyon irritált hazaiak mindezekre válaszoltak, sokszor a felelőtlen „kapok, de adok is” jelmondattal… A 76. percben aztán végérvényesen eldőlt a három bajnoki pont sorsa: egy pontos és látványos ellentámadás végén a labda Toboșaruhoz kerül, aki pár méterről higgadtan továbbított a tehetetlennek bizonyuló Bucin hálójába (1-3). A 90+1. percben a szászrégeniek kettős emberhátrányba kerültek, ugyanis a 64. percben pályára lépett Baki Nimród begyűjtötte a második sárga lapos figyelmeztetését is. Ez a kiállítás is jogos volt…

Ezzel az Avântul elszenvedte első vereségét az új pontvadászatban, aránylag jó teljesítményt követően. A sokkal tapasztaltabb és a házigazdáknál valamivel erősebb nyárádtőiek győzelme, főként a második félidőben történtek alapján, nem számít meglepetésnek. Nagy kár azonban, hogy az eléggé jó nívójú mérkőzést beárnyékolta a meglehetősen gyenge játékvezetés. „Na, ez sem jut a 3. ligánál feljebb”, szokták mondani néha az ellenőrök a sípmesterekről, hangosan gondolkodva…

Jegyzőkönyv

3. liga, 9. csoport, 4. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Nyárádtői Unirea 2018 1-3 (0-1)

Szászrégen, Avântul-pálya, mintegy 500 néző, változékony időjárás. Vezette: Cristian Moldoveanu (Sepsiszentgyörgy) – Ungvári Levente (Hidvég), Bíró Barna (Csernáton). Ellenőr: Iosif Chirilă (Gyulafehérvár), Anghel Todea (Kolozsvár).

Gólszerzők: D. Popa (59.), illetve: F. Toboșaru (18., 76.), V. Astafei (70.).

Szászrégen: Bucin – Bugnar, Hasnaș, D. Chirilă, Harkó (82. M. Pop), R. Suciu, C. Chirilă, Vrabie (46. R. Moldovan), Serbănați (46. Sămărghițan), Murar, D. Popa (64. Baki N.).

Nyárádtő: Feier – Hreniuc, Aldea, L. Moldovan, F. Pop, Iuga, Savoaia (86. Bucur), Toboșaru, Hăjmășan (79. Pogăcean), Culda (86. Ganea), V. Astafei.

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére