Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Nyolc út felújítására pályázik a megye

Nyolc út felújítására pályázik a megye

Rendkívüli ülés a Maros Megyei Tanácsnál
A Maros Megyei Tanács nyolc megyei útszakasz felújítására nyújt be pályázatot az Anghel Saligny- program keretében. A képviselő-testület tegnapi ülésén elfogadta az erre vonatkozó határozattervezeteket – közölte a megyei tanács sajtóirodája.

Maros megye mintegy 380 millió lej értékben állított össze projekteket, amelyeket november 8-ig kell benyújtani a programot lebonyolító fejlesztési minisztériumhoz.

– Maros megye garantáltan 140 millió lejt kaphat az 50 milliárd lejes keretösszegből. Ez viszont nem azt jelenti, hogy csak ennyit, abban az esetben, ha más régiók kevesebb pénzt pályáznak, akár növekedhet is az összeg. Ezért is mertünk nagyot álmodni, és összesen nyolc projektet dolgoztunk ki az úthálózat fejlesztésére – fejtette ki Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

A program keretében a Maros Megyei Tanács felújítaná a 136-os megyei út Erdőszentgyörgy–Bözöd–Hargita megye határa közötti szakaszát, a 153E jelzésű megyei utat kiszélesítené Marosbogáton, a 135A jelzésű megyei út korszerűsítése a Havadtő–Havad–Nyárádszereda–Székelyhodos–153-as megyei út kereszteződése között, a 142A jelzésű megyei út rehabilitációja a Vámosgálfalva–Szászbogács–Szeben megye határa közötti szakaszon, a 154E jelzésű megyei út kiszélesítése Szászrégen–Görgényoroszfalu–Görgénysóakna–Görgényadorján– Görgényszentimre szakaszon, a 152A,151A,151-es megyei út modernizálása Marosvásárhely–Mezőbánd–Mezősályi–Nagysármás– Beszterce-Naszód megye határa között, a 143-as megyei út rehabilitációja Dános–Keresd–Szeben megye határa között, illetve a 151D jelzésű megyei út reha-blitációja Nyárádtő–Ákosfalva között szintén tervben van.

– Az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny-terv óriási lehetőséget biztosít számunkra ahhoz, hogy folytatni tudjuk a megyei úthálózat korszerűsítését, és 2024-ig felújítsuk a megyei utak 95 százalékát – hangsúlyozta Péter Ferenc.

A Cseke Attila ügyvivő fejlesztési miniszter vezetésével kidolgozott, Anghel Saligny mérnökről elnevezett fejlesztési program hat évre szól, és célja, hogy 21. századhoz méltó életkörülményeket teremtsen a közösségeknek.
Mezey Sarolta
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére