Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Maguk választják ki a tízórai-szolgáltatót.

Maguk választják ki a tízórai-szolgáltatót.

Három önkormányzat lép ki a megyei közbeszerzési rendszerből

A Maros Megyei Tanács múlt csütörtöki ülésén jóváhagyta, hogy három közigazgatási egység, Szászrégen, Balavásár és Nyárádmagyarós kilépjen a megyei közbeszerzési rendszerből, amely az iskolások tízóraiját eddig beszerezte. A következő, 2022–2023-as tanévtől a helyi önkormányzatok szervezik meg a közbeszerzési procedúrát, és helyi termelők biztosítják a tejet, kiflit és almát az iskolás gyerekeknek. 

A szászrégeni önkormányzat már a tavaly döntött, hogy kilép a megyei közbeszerzési rendszerből, azonban elkésett, a határozattervezet csak most került a megyei tanács napirendjére, következésképpen a „leválás” csak a következő tanévtől valósulhat meg. 

– Az volt az elképzelés, hogy próbáljunk meg egészségesebb, jobb minőségi tízórait adni a gyermekeknek. Az ötlet Tudor Veronka RMDSZ-es tanácsosunktól származik. Mivel eddig a közbeszerzést a megye bonyolította le, s nem volt beleszólásunk a procedúrába, úgy döntöttünk, hogy kilépünk a rendszerből, és megpróbáljuk helyi szinten elvégezni a közbeszerzést, s ezáltal a helyi termelőket támogatni. A valóság az, hogy elég sok panasz volt arra, hogy a tízórai nem jó minőségű, a gyermekek nem ették meg, eldobták. A lényeg az, hogy jó és finom tízórait adjunk a szászrégeni gyermekeknek – nyilatkozta Gáll Előd, a szászrégeni polgármester kabinetvezetője. 

Népújság

Mezey Sarolta

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére