Navigáció: Kezdőlap / Sport / Szászrégenben hazai győzelem született.

Szászrégenben hazai győzelem született.

Nem csalás, nem ámítás:

Szászrégenben hazai győzelem született

 2021. szeptember 10-én örülhetett legutóbb hárompontos sikernek az Avântul fiatal gárdája, közönsége. A bajnoki alapszakasz harmadik játéknapja óta a csapat inkább vergődött, és nagyon úgy tűnt, hogy a tizenhat fordulós nyeretlenségi sorozat nem ér véget. Pénteken azonban váratlanul megszakadt a hosszan tartó fekete időszak, és Kis Csaba „zöld vírusai” ezúttal képtelenek voltak „fertőzni”.

A IX. csoport alsóházi 2. fordulójában az első felvonás majdnem teljesen a házigazdáké volt. Stoica Vili, valamint Enyedi Andrei legénysége a találkozó első perceitől átvette a játék irányítását, jó iramú, tetszetős, veszélyes támadásokat vezetve. Kezdetben a sérüléséből felépült fiatal tehetség, Cristian Chirilă volt a hazai akciók főszereplője: a 6. percben veszélyes bal oldali beívelésénél Țărmure kapuvédő résen volt, majd a 12. percben ígéretes pozícióból pontatlanul végzett el egy szabadrúgást. Egy perccel később látványos egyéni akcióval rukkolt elő: gyönyörűen kicselezett két ellenfelet, és már csak a hálóőrrel maradt szemben, ám az hatalmas bravúrral kivédte közeli lövését. A 24. percben Harkó Károly távoli lövéssel próbálkozott, mindeközben a kolozsváriak egyszer sem kerültek közel az Avântul kapujához. A 28. percben azonban mindjárt háromszor is próbálkoztak lövéssel, ám mindegyik elakadt a szászrégeniek védőfalában. Ezek után teljességgel váratlanul érkezett a „zöld vírusok” vezető találata: egy gyors ellentámadás során Pașca bal oldali beadását Bogdan Zărnescu mintegy 6 méterről, teljesen zavartalanul Bucin hálójába továbbította (0-1). A régenieket nem zavarta meg a gól, némi szerencsével három perc elteltével egyenlítettek: Țărmure kapuvédő túl röviden szabadított fel, és a szemfüles Harkó mintegy 25 méterről higgadtan az üres kapuba lőtt (1-1).

Szünet után ellaposodott a játék, csökkent az iram és kevesebb volt a helyzet. Előbb a vendégek juthattak volna ismét vezetéshez – a 47. percben Goga (a Temesvári Poli és a Bukaresti Rapid egykori sztárja megdöbbentően túlsúlyos) 25 méteres szabadrúgása csak centiméterekkel kerülte el Bucin kapuját –, majd tíz perccel később a másik oldalon csapták össze a kezüket: C. Chirilă bal oldali szögletét követően Suciu kecsegtető pozícióból mellé „bólintott”. Az Avântul újabb tíz perc múltán előnybe került: Murar képtelen volt lekezelni a labdát a kapu előterében, azonban a pöttyös a jól helyezkedő Bugnarhoz került, aki mintegy hat méterről a vendégkapuba bombázott (2-1). Az előny birtokában a szászrégeniek visszavettek a tempóból, és a védekezésre helyezték a hangsúlyt, átengedve a teret a Szamos-partiaknak, akik mindent megtettek az egyenlítésért, azonban hiába. Az egygólnyi különbség a végéig megmaradt, de ezért a szászrégeniek vért izzadtak. 

Stoica Vilmos gárdája nagyon fontos győzelmet aratott, ezzel lélegzethez és önbizalomhoz jutva a létfontosságú tordai, valamint gyulafehérvári mérkőzés előtt.

Jegyzőkönyv

3. liga, IX. csoport, alsóházi rájátszás, 2. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Kolozsvári Sănătatea 2-1 (1-1)

Szászrégen, Avântul-pálya, mintegy 350 néző, napsütéses időjárás. Vezette: Răzvan Lădar – Alexandru Turian, Sergiu Duma (mindhárman Zilah). Ellenőr: Iosif Chirilă (Gyulafehérvár), Marian Bordean (Nagyszeben).

Gólszerzők: Harkó K. (38.), C. Bugnar (66.), illetve: B. Zărnescu (35).

CSM Avântul: Bucin – Bugnar, S. Chirilă, Suciu, Baki, Luca, Pop (72. Șerbănați), Harkó, C. Chirilă (84. Popa), Vrabie, Murar (89. Tóth).

Kolozsvári Sănătatea: Țărmure – Szöllőssy, Mureșan, A. Ștefan, Pașca (88. Lemnaru), Cîmpean, Oltean, Vescan, Florescu, Zărnescu, Goga (74. Kallenbach).

Szabó Antal-Lóránd -Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére