Navigáció: Kezdőlap / Sport / Egyetlen hatalmas pont egy újabb szászrégeni 3. ligás idényért.

Egyetlen hatalmas pont egy újabb szászrégeni 3. ligás idényért.

Miután az elmúlt játéknapon Szászrégen Tordával vívott létfontosságú mérkőzést, amelynek végén minimális különbségű győzelmet aratott, ezúttal szintén a hegedűk városában egy újabb fontos összecsapásra került sor, az ellenfél a Gyulafehérvári Unirea 1924 volt. A találkozó fontosságát jelezte, hogy mintegy 700 néző foglalt helyet a stadion lelátóin – ilyen nagy számú közönségre Szászrégenben évek óta nem volt példa!

A mérkőzés kezdetén a házigazdák többet támadtak, ám ennek dacára az első veszélyes helyzetek a vendégek nevéhez fűződnek: előbb Indrei mintegy 14 méteres lövését Bucin megfogta (6.), majd a 12.-ben a nagyon aktív és veszélyes Fetița mintegy 9-10 méterre nem tudott túljárni a régeniek tapasztalt hálóőrének az eszén: Bucin óriási bravúrral hárított! A CSM Avântul támadásaiból a továbbiakban is hiányzott az átütőerő, a kitartó próbálkozásoknak azonban a 40. percben mégis meglett az eredménye: Murart mintegy 10 méterre a vendégkaputól lerántották, a szabálytalanságért a jól helyezkedő bufteai sípmester habozás nélkül tizenegyest ítélt, amelyet a sértett magabiztosan értékesített – a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

A második játékrészben Marcel Rusu  tanítványai mindenre elszántan jöttek vissza a pályára, hiszen csupán győzelem esetén reménykedhettek a bennmaradásban. Az Unirea 1924 így már a 47. percben jelezte, hogy a régeniek nagyon nehéz negyvenöt percre számíthatnak: egy gyors ellentámadás során Oneț lövését a CSM Avântul védőfala az utolsó pillanatban blokkolta! Az 54. percben a gyulafehérvári gárda kiegyenlítette az állást: Baki Nimród hatalmas tévedését kihasználva Indrei zavartalanul, a tizenhatos közepéről a léc alá bombázott (1-1). Az egyenlítő góltól a vendégek valósággal vérszemet kaptak, s mintegy húsz percen át folyamatosan támadtak, meglehetősen beszorítva a hazaiakat a kapujuk előtti 20-25 méterre. Stoica Vili gárdája ádáz védekezésre kényszerült, de Bucin hatalmas védéseinek, valamint a vakszerencsének is köszönhetően hősiesen állta a sarat. A 64. percben a vendégek újabb hatalmas gólhelyzetet hagytak ki: Fetița egyedül maradt Bucinnal, és a szászrégeniek kapusa újfent csapata őrangyalának bizonyult, hihetetlen bravúrral hárított! A 71. percben Scrob próbálkozott távoli lövéssel, ám célt tévesztett. A CSM Avântul a 80. perc tájékán lassacskán újra magára talált, Truța, Harkó, valamint Murar révén sikerült hosszabb ideig birtokolnia a játékszert. 

A találkozó hajrája nagyon izgalmas, feszültséggel teli perceket hozott. A 90+1. percben Baki szabálytalankodott a középpályán Agbomoniyival szemben, mire a vendégek idegenlégiósa ütlegelni kezdte ellenfelét. Baki sem volt rest, és visszavágott. Az adok-kapok folytatódott a két játékos között, és gyorsan tömeglökdösődéshez vezetett, amelynek elfajulását a pálya mellé kivezényelt helyi rendőrök akadályozták meg. Miután lecsillapodtak a kedélyek, Agbomoniyit és Bakit kiállította a játékvezető. Ezzel azonban még nem volt vége: a 90+3. percben Murar pár méteres lövése fölészállt, majd egy perccel később egy hajmeresztő hazai védelmi hibát követően az Unirea 1924 megszerezhette volna az életbevágóan fontos gólt és vele a győzelmet, ám Indrei közeli, erős lövését Bucin kiütötte! Több mint öt perc hosszabbítás után aztán végre felharsant a hazaiak számára üdvözítő hármas sípszó, amely szentesítette a döntetlen állást a tabellán, és ezzel a CSM Avântul bennmaradását a 3. ligában (a rájátszás utolsó játéknapja eredményétől függetlenül).

Miután a bajnoki alapszakaszt csupán a 9. (kieső) helyen végezte, a rájátszásban begyűjtött tizenöt pontnak köszönhetően Stoica Vili, valamint Enyedi Andrei legénységének végül sikerült elkerülnie a kiesés szégyenét. Ebben a bajnoki idényben vitathatatlan módon befolyásolta a csapat szereplését a nem megfelelő (és most a legfinomabb kifejezéssel élünk!) klubstratégia, valamint a kellő pénzügyi támogatás óriási hiánya is éreztette hatását. Szászrégen EGYEDÜLI felnőttcsapatát gyakorlatilag kínszenvedésre ítélték! A CSM Avântul jelen pillanatban (bármennyire is fájó igazság) nem több egy nagyon jó 4. ligás csapatnál! A régeni közösségnek minden bizonnyal nagy szüksége van (lenne) felnőttcsapatokra, legyen itt szó bármilyen ágazatról.

A sport ugyanis nem csupán szabadidősportokat jelent; nem csak a kerékpározásról, rollerezésről, valamint a főtéren vagy a ligetben 

történő (egyébként nagyon is dicséretre méltó) két lépést jobbra, kettőt balra testmozgásról szól…

Jegyzőkönyv

3.liga, IX. csoport, alsóházi rájátszás, 9. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Gyulafehérvári Unirea 1924 1-1 (1-0)

Szászrégen, Avântul-pálya, mintegy 700 néző, napsütéses időjárás. Vezette: Vasile Buzea (Buftea) – Ionuț Neacșu (Bukarest), Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea). Ellenőr: Bogdan Lie (Fogaras), Székely Iulian (Kolozsvár).

Gólszerzők: Ad. Murar (40. – büntetőből), illetve: D. Indrei (54.).

Kiállítva: Baki, illetve  Agbomoniyi.

CSM Avântul: Bucin – Bugnar, Suciu, S. Chirilă, Baki, Luca, Vrabie, Harkó, M. Pop (78. Șerbănați), C. Chirilă (60. Truța), Murar.

Gyulafehérvári Unirea 1924: Giorgovean – Bârdea, Dehelean, Benkirat, Scrob, Oneț, Iepure (85. Harangozó), Mălina (46. Moldovan, 85. Bakcsi), Indrei, Agbomoniyi, Fetița.

Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére