Navigáció: Kezdőlap / Sport / Folytatódott a szászrégeniek hazai győzelemsorozata.

Folytatódott a szászrégeniek hazai győzelemsorozata.

Az előző játéknap drámai marosújvári veresége után, amely kétgólos előnnyel zárt első félidőt követően, a találkozó hajrájában kapott találat miatt következett be, Stoica Vilmos legénysége ismét hazai környezetben bizonyíthatta játéktudását. Az ellenfelet a csoport sereghajtója, a Kolozsvári Viitorul Labdarúgó-akadémia fiatal, 18-24 esztendős tehetségeiből álló együttes jelentette.

Az első félidő eléggé gyenge játékot eredményezett, említésre érdemleges kapujelenetek csupán elvétve adódtak. Noha zömében az Avântul irányította az összecsapást, a játékszert leginkább a két büntetőterület között járatták a játékosok. A 3. percben egy tetszetős Enescu–Bujor összjáték után a régeniek tapasztalt csatára mintegy 13 méterről lőtt, ám erőtlen kísérletét D. Moldovan könnyedén hárította. A 17. percben ugyancsak Bujor végzett el szabadrúgást mintegy 18 méterről – a lövés kevéssel fölé ment. A kolozsváriak a 34. percben veszélyeztettek első ízben, ám ekkor Dreve közelről nem tudott túljárni Raica kapuvédő eszén. A házigazdák a vendégkapus éberségét Ghîrlejan révén tették próbára, a középpályás veszélyes bal oldali beadásánál D. Moldovan résen volt.

A második játékrész elején megszületett a mérkőzés első, egyben egyetlen találata: a nagyon aktív Harkó Károly lövésre szánta el magát a tizenhatos vonaláról, s bár kísérlete nem volt túl erős, a labda így is „beszédelgett“ a hálóba a kapus keze fölött (51. perc, 1-0). A kapott gólt követően a fegyelmezetten védekező és olykor tetszetősen adogató Viitorul-játékosok röpke öt perc alatt két alkalommal is komoly gólveszélyt alakítottak ki a fiatal Vlad Raica kapujának előterében: az 56. percben M. Pop kecsegtető szögből mellélőtt, majd négy perccel később egy jobb oldali szögletet követően D. Calo mintegy 6-7 méterről föléfejelt. A találkozó nyílttá és érdekfeszítővé vált, ekkor már a játék iramára sem lehetett panasz. A hajrában a CSM Avântul két alkalommal is végleg eldönthette volna a három bajnoki pont sorsát: a 86. percben egy remek ütemű Truța–Murar-összjáték után utóbbi a büntetőterület bal oldaláról mintegy 5 méterről lőtt, ám D. Moldovan kézilabdakapus módjára, kivételes reflexszel lábbal hárított, majd egy perc múltán Harkó kis híján lemásolta a gólját, hasonlóan lőtt, ám bal oldali kísérletét ezúttal a vendégek kapusa hatalmas bravúrral szögletre tolta!

Mindent összevetve, a játék képe alapján a szászrégeniek megérdemelt győzelmet arattak, immár a harmadikat, megőrizve ezzel hazai pályán a százszázalékos teljesítményüket. A pénteki játéknapon Stoica Vilmos gárdája ugyancsak a hegedűk városában a Kudzsiri Metalurgistul együttesét fogadja.

Jegyzőkönyv

3. liga, IX. csoport, 5. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Kolozsvári Viitorul 1-0 (0 -0)

Szászrégen, Avântul-pálya, változékony időjárás, mintegy 200 néző. Vezette: Mihai Moisă (Jászvásár) – Sebastian Păduraru (Gura Humorului), Vlăduț Hazi (Suceava). Ellenőr: Vasile Hrițac (Piski), Bogdan Dragoș (Fogaras).

Gólszerző: Harkó Károly (51.).

CSM Avântul: Raica – Bugnar, R. Suciu, S. Chirilă, Truța, Enescu, Ghirlejan (90+1. Șerbănați), Vrabie, Harkó, R. Bucur (76. M. Pop), Bujor (82. Ad. Murar).

Kolozsvári Viitorul: D. Moldovan – R. Bartos, S. Moldovan (70. Selegean), Aparascăi (50. Borma), Porumb, E. Bartos, Roșca, D. Calo, Milandru (58. Veres), M. Pop, Dreve.

Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére