Navigáció: Kezdőlap / Események / Jótékonysági motorozás Magyarfülpösre.

Jótékonysági motorozás Magyarfülpösre.

Immár kilencedik alkalommal

Az őket körülvevő, legnagyobbrészt a szenzációhajhász média által gerjesztett és a legtöbb esetben hazugságokon alapuló negatív hírnév ellenére, illetve azzal mit sem törődve, a motorosklubok világszerte a legrégebbi és leglelkesebben adományozó civil szervezetek közé tartoznak. Dollármilliókban mérhető minden évben az általuk világszerte nyújtott segítség, amelynek legnagyobb részét hátrányos helyzetű vagy beteg gyerekekkel foglalkozó szervezeteknek ajánlják fel. Ez minálunk, Erdélyben sincs másként, elég, ha csak a majdnem húsz évvel ezelőtt elkezdődött, a Böjte Csaba árvaházait megsegítő, magyarországi hátszéllel indult túrákra, a szentegyházi jótékonysági motorostalálkozóra vagy a magyarfülpösi Szivárvány Házat támogató eseménysorozatra gondolunk. Csak az utóbbi kettő az elmúlt évek során több mint százezer lejjel segítette a beteg, illetve hátrányos helyzetben élő gyerekek, felnőttek életét.

A magyarfülpösi Szivárvány Házat működtető Szivárvány Alapítványt támogató eseményre az idén is sor kerül, immár kilencedik alkalommal: szeptember 17-én, e hét szombatján vehetnek részt rajta a segíteni szándékozók, akik – a hagyomány szerint – egy tank benzin árával támogathatják az alapítvány munkáját. A Hells Angels MC marosvásárhelyi Chartere, a Daimler MC Nomads és a Sons of Attila RC által szervezett jótékonysági felvonulás és buli annak idején civil kezdeményezésként indult, majd a fent említett klubok átvállalták a megszervezését – ennek köszönhetően jócskán bővült az adományozók száma: az évi összeg, amely az eseményből származik, átlagosan 10.000 és 15.000 lej között ingadozik.

Az Ady István református lelkész által vezetett alapítvány 1999-ben alakult Magyarfülpösön, és több mint tíz éve áll a mélyszegénységbe süllyedt mezőségi szórványmagyarság szolgálatában, tanév idején térítésmentes tanulási és lakhatási lehetőséget biztosítva a rászoruló gyermekeknek. A házban teljes ellátást biztosító bentlakás is működik: a gyerekek ott laknak, csak hétvégekre térnek haza szüleikhez. E ház megsegítésére indult a motoros kezdeményezés, amelynek köszönhetően évről évre több száz magyar és román nemzetiségű motoros vesz részt a jótékonysági motorozáson, és támogatja az itt zajló munkát, segíti a mélyszegénységben élő gyerekek életkörülményeinek jobbítását.

Az idei magyarfülpösi jótékonysági motorozásra tehát szeptember 17-én, szombaton kerül sor. A Marosvásárhelyről induló résztvevők déli 12 órakor gyülekeznek a Daimler MC Nomads marosvásárhelyi klubházánál (a Sörház/Sinaia utcai Sörház és Jazz&Blues Club udvarán). Innen 12.30 órakor indul a felvonulás Szászrégenbe, ahol 13:30 órakor találkoznak a régeni Lidl parkolójában gyülekező helybéli, illetve oda érkező bikerekkel. 14 órakor innen indulnak tovább, immár együtt, Magyarfülpösre, a Szivárvány Házhoz, ahol az adományozást követően természetesen bulira és koncertekre is sor kerül: fellép a Shadows, a 5 Relax és az Eternis.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak, nem csak motorosokat, hanem azokat is, akik együtt éreznek az üggyel, és fontosnak tartják a szegénységben élő gyerekek sorsát.

Kaáli Nagy Botond

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére