Navigáció: Kezdőlap / Sport / Színvonalas, jó iramú találkozó, csupán a gól hiányzott.

Színvonalas, jó iramú találkozó, csupán a gól hiányzott.

Szászrégenben a labdarúgó harmadosztály hatodik játéknapján érdekes, ám ugyanakkor szoros mérkőzésre volt kilátás, hiszen a tabella harmadik, valamint negyedik helyezettje mérte össze játéktudását. Az elmúlt bajnokságok során a kudzsiri gárda a házigazdák valóságos mumusává vált, hiszen a Fehér megyei alakulat többször is győztesként hagyhatta el a pályát.

A 3. percben a vendégek máris veszélyeztettek, Domșa közeli, erős lövését Bucin kapuvédő először kiütötte, majd rávetődve megfogta. Az első negyedórában a vendégek többet kezdeményeztek, majd az Avântul lassacskán átvette a küzdelem irányítását. A 15. percben nagyon közel került a vezető gól megszerzéséhez, ám a fáradhatatlan Truța mintegy 8-9 méterről Csapó Roland kapuvédőt vette célba, majd alig három perc elteltével egy látványos egyéni akciót követően Harkó puskázott el egy nagy gólhelyzetet: a kistermetű középpályás kecsegtető szögből, néhány méterről mellélőtt. Elismerésre méltó színvonalú volt a találkozó ezekben a percekben, és a kissé felázott, gyatra minőségű pálya dacára a játék iramára sem lehetett panasz.  A vendégek nagyon jó replikát nyújtottak, a 28. percben akár góllá is érhetett volna a nyomásuk, ám a tapasztalt Șaucă jó pozícióból érkező fejese elkerülte Bucin kapuját. A 33. percben a fiatal Raul Suciu mintegy 25 méterről küldött lövése jócskán fölément. Két perccel később pedig Domșa veszélyes bal oldali beadásánál a hazaiak hálóőre résen volt.

A második játékrész Avântul-támadásokkal vette kezdetét, ám veszélyesebbeknek a kudzsiriak bizonyultak: az 54. percben Țirlă 35 méteres, jól eltalált lövését Bucin körülményesen hárította. Az 57. percben a Fehér megyei gárda Boldea révén egy bal oldali passzt követően közelről a hálóba juttatta a játékszert, ám a partjelző lesállást intett (korántsem nyilvánítható teljesen egyértelműnek a döntés!). A 61. percben a házigazdák előtt kínálkozott gólszerzési esély: Bujor remekül végzett el egy 25 méteres szabadrúgást, ám a keresztléc alá tartó labdát Csapó hatalmas bravúrral szögletre mentette.  Hat perccel később újra Bucin kapujánál jegyezhettünk le említésre érdemleges gólszerzési lehetőséget, ám ekkor Șaucă erős lövését Bucin kiütötte. A 87. percben a régeniek szakmai igazgatóját kiállította Cosmin Apetrei roznovi sípmester, miután Enyedi Andrei egy piroslap-gyanús szituációnál túl hevesen tiltakozott. A 90. percben Murar bal oldalról Harkóhoz továbbított, a középpályás ígéretes szögből mellégurított.

A játékvezető hármas sípszava szentesítette a gól nélküli döntetlent, amely mindent összevetve eléggé hűen tükrözte a pályán történteket. Mindkét gárda megnyerhette volna a meccset, ám el is veszíthette volna a zömében kiegyensúlyozott, látványos párharcot. A mérkőzés alatt jó teljesítményt nyújtott Truța, Enescu, Harkó, valamint Ovidiu Panga. Utóbbi egy mindössze 16 esztendős, tehetséges ifi, aki remek benyomást keltett: bátran és lendületesen futbalozott, aktívan részt vállalva a csapat támadásaiból.

Jegyzőkönyv

3.liga, IX. csoport, 6. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Kudzsiri Metalurgistul 0-0

Szászrégen, Avântul-pálya. változékony időjárás, mintegy 350 néző. Vezette: Cosmin Apetrei (Roznov) – Andrei Pișta (Fălticeni), Vlăduț Hazi (Suceava).  Ellenőr: Marius Ștefan (Szászváros), Claudiu Ștefănuți (Naszód).

CSM Avântul: Bucin (82. Raica) – Bugnar, D. Chirilă, Suciu, Truța, Enescu, Harkó, Vrabie, R. Bucur (71. M. Pop), Panga (82. Ghirlejan), Bujor (62. Ad. Murar).

Kudzsiri Metalurgistul: Csapó – Haj, Vladia, Dohotariu, De Freitas Fernandes, Țirlă, Udrea, Boldea, Păcurar (84. Selagea), Șaucă, Domșa (60. Lazăr).

Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére