Navigáció: Kezdőlap / Sport / Csupán néhány másodpercre egy szégyenteljes Avântul-vereségtől.

Csupán néhány másodpercre egy szégyenteljes Avântul-vereségtől.

A négy játéknap óta veretlen szászrégeni gárda au utolsó idei, hazai környezetben vívott mérkőzésén a csoport sereghajtóját látta vendégül – azt a Marosújvárt, amely, noha kimagaslóan szerepel a Románia-kupa csoportkörében, a 3. liga IX. csoportjában a „béke csapata” szerepét tölti be.

A találkozót a szászrégeniek lendületesen kezdték, miután a 3. percben Enescu pontos bal oldali beívelését Suciu pár méterről fölé bólintotta, két perccel később megszerezték a vezetést: Chirlejan zavartalanul tört be a bal szélen, s hat-hét méterről magabiztosan Cadar kapujába lőtt (1-0). A 9. percben Mario Pop könnyedén kétgólosra növelhette volna csapata előnyét, ám a fiatal csatár 10 méteres lövését a vendégkapus könnyen elcsípte. Ezekben a percekben a CSM Avântul uralta a játékteret, a vendégek csupán elvétve lépték át a középpályát. Első ízben a 15. percben, a tapasztalt Ceaca révén veszélyeztettek, aki  a bal szélről mellé lőtt. Ezt követően az Avântul hatalmas gólhelyzetet puskázott el: Murar remekül indította Chirlejant, a régeniek támadója ajtó-ablak helyzetbe került, és nemes egyszerűséggel fölé bombázott. A pályaválasztók helyzetsorozata a 25. percben tovább folytatódott, amikor Murar remek szögből, mintegy 12-13 méterről mellé gurított. Ezután a vendégeken volt a sor, hogy bosszankodjanak: a 34. percben Giurgiu csavart kapura, Bucin azonban a keresztléc fölé tolta a labdát. A 42. percben újabb nagy hazai gólszerzési lehetőséget jegyezhettünk: Chirlejan–Harkó–Murar volt a labda útja, utóbbi zavartalanul célozhatott, mégis kapu mellé lőtt. A megnyugtató – és a mérkőzést bizonyára eldöntő – 3-0 helyett így csupán egy vékonyka 1-0 állt az eredményjelzőn, amikor a csapatok az öltözőbe vonultak.

Az első félidőben a Fehér megyei gárda gyatra teljesítményével igazolta, miért van a bajnoki tabella utolsó helyén, s azt is, hogy nem véletlenül szenvedett kiütéses vereséget Vajdahunyadon, valamint kapott ki simán Marosvásárhelyen és a Kolozsvári Viitorul – mondhatni ificsapat – otthonában.

A második félidőt a szászrégeniek újabb támadással indították, Murar beadását azonban M. Pop erőtlenül fejelte kapura, így Cadar könnyen hárított. Az 54. percben – a játék képével szöges ellentétben – a marosújváriak hatalmas meglepetésre egyenlítettek: Ceaca egyedül vezethette rá a játékszert Bucin kapuvédőre, s mintegy 14 méterről magabiztosan lőtt a kapu bal alsó sarkába (1-1). A hazaiak, főként Enyedi Andrei szakmai igazgató révén, lest reklamáltak, mindhiába… A szituációt nem lehet egyértelműen szabálytalanságként elkönyvelni, határesetnek kell minősítenünk, nem lehetetlen, hogy a házi-

gazdáknak igazuk volt. Egyébként Enyedi nem tudta feldolgozni a kapott gól körülményeit, s az összecsapás 60. percében kiállíttatta magát a karácsonkői sípmesterrel. Ezek után a szászrégeniekre nem lehetett ráismerni. Teljesítményük jelentősen leromlott, s bár viszonylag könnyen kerültek a vendégkapu előterébe, támadásaik zömét elkapkodták, rosszul fejezték be. A 65. percben Bujor távoli lövését a vendégkapus szögletre tolta, öt perccel később pedig jött a még nagyobb fordulat: ezúttal Guț lódult meg zavartalanul, s higgadtan Bucin hálójába továbbított (1-2).  A CSM Avântul nem hagyta annyiban a dolgot, erőteljesen letámadott, a vendégek így a lefújásig már csupán két-három alkalommal jutottak el a hazai kapu előterébe. A 78. percben Goronea távoli lövéssel próbálta átejteni a labdát Bucin kapuvédőn, ám a hálóőr résen volt. A házigazdák nem adták fel az egyenlítés reményét, s amikor már úgy tűnt, hogy  vereséget szenvednek a csoport sereghajtójától, a találkozó hosszabbításainak utolsó másodperceiben, egy hosszú, elkeseredett támadás után Harkó Károly a büntetőterület közepéből bevette Cadar kapuját (2-2).

A találkozót lezáró hármas sípszót követően Enyedi Andrei feldúltan berohant a kispadok közelébe, és le kellett fogni, hogy ne jusson Ionuț Andrei karácsonkői partjelző közelébe. A házigazdák pedig keserű szájízt hagyó, nyögvenyelős döntetlennel búcsúztak szurkolóiktól.

A vajdahunyadiak elleni, hazai pályán elért, mondhatni parádés 2-2 és a pénteki, hasonló eredménnyel zárult mérkőzés között hatalmas volt a különbség. A kis Harkó ismételten nagy volt, a CSM Avântul pedig olyan, mint az időjárás…           

Jegyzőkönyv

3. liga, IX. csoport, 13. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Marosújvári CS 2-2 (1-0).

Szászrégen, Avântul-pálya, borús, esős időjárás, mintegy 250 néző. Vezette: Bogdan Florea – Ionuț Andrei (mindketten Karácsonkő), Claudiu Lucaci (Bákó). Ellenőr: Liviu Broscâțan (Brassó), Adrian Voica (Beszterce).

Gólszerzők: P. Chirlejan (5.), Harkó K. (90+5.), illetve A. Ceaca (54.), M. Guț (70).

CSM Avântul: Bucin – Bugnar, Suciu, S. Bucur, Șerbănați (77. Panga), Harkó, Enescu, Vrabie, M. Pop (61. Bujor), Chirlejan, Murar (R. Bucur).

CS Marosújvár: Cadar – Cimpoeșu (63. Țăranu), Paleoca, Gorba, Mic, Roman, Giurgiu, Guț (90+3. Bucșă), Goronea, Ceaca, Ghiță (81. Coman).

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére