Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / A Szászrégeni Polgármesteri Hivatal közleménye.

A Szászrégeni Polgármesteri Hivatal közleménye.

A 2022. évi 166-os számú sürgősségi kormányrendelet rendelkezései szerint a kiszolgáltatott személyek öt kategóriája 1400 lejes támogatásban részesül az európai alapokból az energia árának kompenzálására.

A támogatás kártya formájában történik, és két részletben, 700 lej/fél év (2023 februárjában és szeptemberében) kerül folyósításra.

Az energiakártya felhasználható a folyamatban lévő vagy a fennálló számlák teljes vagy részleges kifizetésére – kizárólag a kedvezményezett lakóhelyén lévő fogyasztási helyre vonatkozóan.

AZ ENERGIAKÁRTYA KEDVEZMÉNYEZETTJEI:

– nyugdíjasok, akik betöltötték a 60. életévüket, és 2000 lejnél kevesebb jövedelemmel rendelkeznek;

– rokkantsági nyugdíjjal rendelkező nyugdíjasok, életkortól függetlenül, akiknek jövedelme 2000 lej alatt van;

– nagyon súlyos, súlyos vagy közepesen súlyos fogyatékossággal élő személyek (gyermekek és felnőttek), akiknek jövedelme 2000 lej alatt van;

– a 2010. évi 277-es számú, újra közzétett, módosított és kiegészített törvény alapján családtámogatásban részesülő családok;

– a módosított és kiegészített 2001. évi 416-os sz. törvény alapján szociális segélyben részesülő családok és egyedülálló személyek.

Azok a személyek, akik megkapták az értesítést, jelentkezhetnek a Szászrégeni Szociális Osztályon, a polgármesteri hivatal 40-es irodájában – telefonszám: 0265/511-112, 107-es mellék –, hogy szociális felmérés készüljön a fogyasztási helyen ténylegesen élő személyek számának megállapítása érdekében.

A szociális felmérés eredményét a kérelmező 10 napon belül elküldi postán, hogy frissíteni lehessen a kedvezményezettek listáját.

Az energiakártya a következő időszakokban használható az energiaszámlák kifizetésére:

– az I. részlet, 700 lej értékben, február 20. és június 30. között;

– a II. részlet, 700 lej értékben, szeptember és december 27. között.

Az energiakártya kibocsátásáról, szétosztásáról és érvényességéről, a kedvezményezettek státusáról, az energiaszámlák kifizetésének módjáról, a tűzifa elszámolásáról stb. részletes információ a 031.9966-os telefonszámon kérhető (a Román Posta által biztosított Call-center szolgáltatás).

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére