Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Iskola és drogmegelőzés.

Iskola és drogmegelőzés.

A Szászrégeni Polgármesteri Hivatal az Országos Drogellenes Ügynökséggel, a Marosvásárhelyi Megelőzési és Drogellenes Tanácsadó Központtal és a Maros Megyei Tanfelügyelőséggel  közösen széles körű kampányt folytat a fiatalok tájékoztatása, nevelése és annak tudatosítása érdekében, hogy a kábítószer-fogyasztásnak következményei vannak. 

A kampány március 14-én kezdődött és április végén ér véget. A High or Alive elnevezésű rendezvény keretében a szászrégeni általános és középiskolákban kérdőíves felmérést végeznek, amelynek célja a drogfogyasztási szokások, az arra való hajlam és a jelenség elterjedésének jobb megértése. A cél az, hogy minél közelebbi képet kapjanak a pszichoaktív anyagok fogyasztásának valós helyzetéről Szászrégenben.

A diákokat a lehető legőszintébb válaszadásra kérik, hogy a valósághoz minél közelebbi eredmények szülessenek.

Ezt követően vitákra kerül sor a diákok, tanárok, szülők és az érintett intézmények képviselői, valamint a civil társadalomból érkező vendégek részvételével.

A találkozók vendége lesz egy, a közösségi oldalakon nagyon aktív és a fiatalok által ismert fiatalember, aki korábban pszichoaktív szereket használt; elmeséli történetét, és válaszol a fiatalok kérdéseire a pszichoaktív szerek bármilyen használatából eredő kockázatokról.

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére