Navigáció: Kezdőlap / Sport / Megérdemelt hazai győzelem a tavaszi idény nyitómérkőzésén.

Megérdemelt hazai győzelem a tavaszi idény nyitómérkőzésén.

A sokáig felsőházi, rájátszási helyen tartózkodó, ámde az őszi végjátékban az 5. helyre lecsúszó szászrégeniek a kolozsvári „zöld vírusokat” fogadták a 3. liga első tavaszi fordulójában. A közeljövőben a korszerű öntözést elősegítő – meglehetősen vastag – „boronák” dacára, és az időjárás szeszélye ellenére a gyepszőnyeg derekasan állta a sarat.

Az első félidőben jó színvonalú, helyzetekben és gólokban bővelkedő összecsapásnak lehettünk szemtanúi. A 7. percben a vendégek veszélyeztettek, ám P. Denis beadásnak indult lövése jóval a bal kapufa mellett landolt. A házigazdák válasza nem késlekedett, a 9. percben Enescu mintegy 18 méteres, jól eltalált kapáslövését a vendégkapus magabiztosan védte. A 14. percben azonban a kolozsváriak fiatal hálóőre hatalmasat bakizott egy viszonylag könnyű labdánál, s ezt a szemfüles Chirlejan kihasználta, a kapu torkából a hálóba gurított (1-0).  

Az Avântul lendületesen játszott a továbbiakban is, s a 18. percben közel állt az előny növeléséhez, ám M. Pop látványos lövése centiméterekkel ugyan, de elkerülte a bal felső sarkot. Ezután a „zöld vírusok” néhány percre átvették a találkozó irányítását, ám konkrét gólszerzési lehetőségig nem jutottak. Ehelyett a 33. percben a szészrégeniek veszélyeztettek ismét, ám Chirlejan pontos jobb oldali beívelését Bujor pár méterről fölé „bólintotta”. Négy perccel később ugyanő már nem hibázott: a büntetőterület vonaláról mesterien elvégzett szabadrúgásánál Țărmure csupán a nézők számát gyarapította (2-0). Ilyenkor látható, Bujorban ott a klasszis labdarúgó, a tapasztalt és ravasz csatár nem mindig színjátszó hajviseletével tűnik ki… A 39. percben Răzvan Negară vasluii sípmester Cătălin Mureșan egyértelmű, szándékos kezezésénél érthetetlen módon megfosztotta a hazaiakat egy jogos büntetőtől. A szituáció szinte röplabdába illő mozzanat volt, Székely Zoltán nagybányai, egykori elismert nemzetközi partjelző, a találkozó játékvezetői ellenőre bizonyára hatalmas fekete pontot kanyarított a jegyzettömbjébe. És ahogyan a fociban általában történni szokott, az igen valószínű 3-0 helyett a 42. percben 2-1-re módosult az állás: egy elszánt jobb oldali támadást követően Vescan a tizenhatos közepe tájékáról Bucin kapujába továbbított.

A második játékrész az első felvonás szöges ellentéte volt. A csapatok nagyon halvány teljesítményt nyújtottak, az összecsapás nagy része leginkább a középpályán zajlott. Csupán elvétve jelent meg egy-két helyzetecske. Eseménytelen, látványban szegény és unalmas negyvenöt perc volt. Az 56. percben a Sănătatea kidolgozta egyetlen ziccerét a második félidőben, egy jó ütemben érkezett bal oldali beadás után Vescan kevéssel fölé fejelt. Az Avântul kezdeményezett, többet birtokolta a labdát, ám Enyedi Andrei tanítványainak a támadójátéka elgondolás-, valamint átütőerő nélkülinek bizonyult. A megemlítendő gólhelyzetek közé tartozik Chirlejan erőtlen lövése (69.), majd Bujor a 75. percben mintegy 11 méterről lőhetett kapura, ám a kísérletét a vendégvédők az utolsó pillanatban blokkolták.

A játék képe alapján a szászrégeniek megérdemelt sikerrel rajtoltak a tavaszi idényben. A csapat háza tájáról a hírek nem a legjobbak, az alakulat a téli szünetben gyengült, két kulcsembere távozott: Harkó Károly Németországban vállalt munkát, Valeriu Vrabie pedig a Flacăra Horezu együtteséhez igazolt. Cătălin Bugnar hosszas sérüléssel küzd, Truța és Murar még nincsenek teljesen felépülve. Ezenkívül a CSM Avântul költségvetése ezúttal is szűkös, amihez  már hosszú évek óta hozzászoktunk…

Jegyzőkönyv

3. liga, IX. csoport, alapszakasz, 16. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Kolozsvári Sănătatea 2-1 (2-1).

Szászrégen, Avântul pálya, mintegy 250 néző. Vezette: Răzvan Negară (Vaslui) – Andrei Pișta (Fălticeni), Cosmin Vițelaru (Vaslui). Ellenőr: Vlad Călușer (Bukarest), Székely Zoltán (Nagybánya).

Gólszerzők: P. Chirlejan (14.),V. Bujor (37.), illetve D. Vescan (42.).

Szászrégeni CSM Avântul: Bucin – Truța, Suciu, D. Chirilă, Telcean, Șerbănați, Enescu, Chirlejan, M. Pop (90+4. Oltean), Panga (60. Bucur), Bujor (82. Murar).

Kolozsvári Sănătatea: Țărmure – Mureșan, A. Ștefan, Poenar, Pașca, D. Paul, Sárosi, D. Vescan (63. T. Petriș), Cobârzan, Zanc (63. A. Paul), Kallemback (67. A. Diószegi).

 Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére