Navigáció: Kezdőlap / Sport / Vitathatatlan nyárádtői diadal.

Vitathatatlan nyárádtői diadal.

A Maros megyei futballrangadón

A harmadvonal alapszakaszának utolsó játéknapján a hegedűk városában megyei rangadót rendeztek, amelyen a helyiek a feljutási álmokat dédelgető Nyárádtői Unirea 2018 együttesét látták vendégül. Az összecsapásra az eléggé kedvezőtlen időjárás ellenére majdnem ötszázan voltak kíváncsiak. A vendégeket mintegy tizenöt, hangos, ám mindvégig sportszerűen szurkoló drukker kísérte el, akik az énekeikkel, valamint különféle lelkes szövegeikkel a hetvenes-nyolcvanas évek hangulatát idézték… Ezzel szemben a házigazdák közönsége ezúttal is mintha színházban lett volna, meglehetős csendben szemlélte a pályán történteket.

Pedig lett volna ok a lelkesedésre, hiszen a találkozó ígéretesen rajtolt: mindjárt a 3. percben Trif kecsegtető lövőhelyzetbe került, ám kísérlete a bal kapufa mellett landolt. Három perccel később a házigazdáktól Bujor tört be a bal szélen, s a büntetőterületről leadott, jól helyezett lövését A. Bucur kitűnő érzékkel a léc alól szögletre tolta. Az első negyedóra elteltével a nyárádtőiek lassan, de egyre magabiztosabban átvették a játék irányítását. Trif ismételten lövéssel próbálkozott, de  annak dacára, hogy kísérlete erőtlenre sikeredett, Bucin kapuvédő elügyetlenkedte,  körülményesen hárított. A 22. percben büntetőgyanús szituációt jegyezhettünk a vendégkapu előterében: Vomir kézzel ért a labdához egy fejest követően, azonban Kopriva-Biró Enikő székelyudvarhelyi játékvezető sípja néma maradt… A 31. percben Bujor került ígéretes lövőhelyzetbe, ám kísérlete gyengére sikeredett. Ezt követően eseménytelen negyedóra vette kezdetét. Aztán a 43. percben egy lendületes Avântul-támadás végén Enyedi Andrei tanítványai büntetőhöz jutottak: Suslak egyértelműen szabálytalankodott M. Poppal szemben, s a vétkes magyarázkodása ellenére a játékvezető hajthatatlannak bizonyult, és befújta a tizenegyest. Bujor rosszul lőtte, a fiatal vendégkapus kézzel hárított, ám a kippattanó pöttyös visszakerült a tapasztalt csatár elé, aki a kapu torkából immár nem hibázott (1-0). A vezető gól mámora elkábította a házigazdákat, a vendégek pedig gyorsan egyenlítettek: a 45+1. percben Trif mintegy 15 méterről látványosan a léc alá helyezte a játékszert (1-1).

A második játékrészt az Unirea 2018 erőteljesen kezdte, s mindjárt a félidő elején nagyon közel állt a második gól megszerzéséhez: a nagyon aktív Istrate ellenállhatatlanul robogott a bal szélen, betört a büntetőterületre, erős lövését azonban Bucin kiöklözte. Az 54. percben a régeniek Chirlejan révén próbálkoztak lövéssel, ám a labda mellé szállt. A 60. perctől az összecsapást  magabiztosan, fölényesen a nyárádtői gárda uralta. A 61. percben Piper távoli, jól eltalált lövését Bucin kapuvédő kiütötte. A második felvonásban érezhető volt a vendégek  játékán, hogy nagyon érik a második találat… Ez meg is született a 78. percben egy erőteljes támadás végén, amikor Piper szembetalálta magát Bucinnal, S. Bucur egyértelműen buktatta, s a jogos büntetőt V. Astafei a kapu jobb alsó sarkába lőtte (1-2). A középkezdés pillanatában a CSM Avântul egyetlen második félidőbeli, kaput eltaláló lövésének lehettünk szemtanúi, ami mindent elárul Enyedi mester csapatának játékáról…  A 88. percben végérvényesen előlt a három bajnoki pont sorsa: a vendégek bal oldali támadását követően a labda Piperhez került, aki 10-11 méterről védhetetlen lövéssel bevette Bucin kapuját (1-3).

A pályaválasztók teljesítményét siralmasnak jellemeznénk, ha elnézőek lennénk a régeniek iránt, ám nem lehetünk megértőek egy ilyen „produkció” láttán, így kritikán alulinak nevezhetjük a játékukat. Csupán három-négy, átütőerő nélküli támadás, óriási tehetetlenség, elkeseredett kapkodás, egyetlen kapura lövés, azt is szinte Magyarrégenből irányították a vendégek célterületére. A második játékrészben a nyárádtőiek valósággal leiskolázták a CSM Avântul  játékosait. A kispadról pedig jobb mélységesen hallgatni. A második félidőhöz hasonló teljesítménnyel az alsóház ádáz küzdelmeiben a szászrégenieknek, bármely ellenféllel szemben, igencsak meg kell majd izzadniuk a három bajnoki pontért. 

Végül, ám nem utolsósorban szeretnénk kiemelni Kopriva-Biró Enikő játékvezető ténykedését. Első 3. ligás találkozóján jól fújta a sípot, a korántsem könnyű összecsapáson  mindvégig a helyzet magaslatán volt.

Jegyzőkönyv 

3. liga, IX. csoport, alapszakasz, 18. (utolsó) forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Nyárádtői Unirea 2018 1-3 (1-1).

Szászrégen, Avântul-pálya, borús, esős időjárás, mintegy 500 néző. Vezette: Kopriva-Biró Enikő (Székelyudvarhely) – Kopriva-Biró Tamás (Nagykároly), Cristian Bumb (Bácsi). Ellenőr: Cătălin Pașcanu (Kudzsir), Dan Jiga (Beszterce).

Gólszerzők: V. Bujor (43.), illetve R. Trif (45+1.), V. Astafei (78. – büntetőből), B. Piper (88.).

Szászrégeni CSM Avântul: Bucin – Telcean, Truța, S. Bucur, Roșca (87. Oltean), Ghiță, Enescu, M. Bucur, Chirlejan, M. Pop (64. Panga), V. Bujor.

Nyárádtői Unirea 2018: A. Bucur – Suslak, Vomir (46. Dușmanu), Coza, Bálint (74. Vînău), A. Oltean, Y. Ndjesse, Piper, Trif, Istrate (69. Gherasim), V. Astafei (85. Codrea).

 Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére